Misterele neelucidate ale paralelei 33

Cu toții știm că 33 nu este un simplu număr. În jurul lui gravitează multe mistere și evenimente stranii sau de mare însemnătate istorică și simbolică.

De exemplu, 33 de ani a fost vârsta la care Isus a fost crucificat, 33 este cel mai înalt grad al Francmasoneriei și tot 33 este numărul vertebrelor din corpul uman, dar și al articulațiilor piciorului.

Și asta nu e tot. O lume întreagă pare țesută în jurul acestui număr mistic și, deși mulți afirmă că este vorba de o simplă coincidență, istoria pare să demonstreze că e mai mult decât atât.

george wshington si sort masonic
Stânga: George Washington, devenit Mare Maestru mason la 21 de ani. Dreapta: Șorț masonic cu numărul 33, cel mai înalt grad din Ritul Scoțian Antic și Acceptat

Paralelele 33 Nord și 33 Sud sunt o altă dovadă că acest număr are o semnificație aparte. Multe dintre construcțiile ridicate pe aceste paralele sau în imediata lor apropiere au o legătură cu Francmasoneria, diverse grupuri religioase și societăți secrete, iar numeroase evenimente istorice s-au petrecut pe aceste paralele.

Evenimente tragice petrecute pe paralela 33

De exemplu, în emisfera nordică, paralela 33 trece prin sau prin vecinătatea imediată a câteva orașe cu semnificație istorică, precum Los Angeles, Phoenix, Dallas și celebrul oraș Roswell, cunoscut în întreaga lume pentru istoria sa încărcată de apariții OZN.

Președintele american John F. Kennedy a fost asasinat pe paralela 33, în orașul Dallas, iar unii cred că acest lucru n-a fost întâmplător.

Mai mult decât atât, și fratele lui Kennedy, Robert, a fost asasinat tot pe paralela 33, în hotelul Ambassador din Los Angeles. De asemenea, luminile din Phoenix, celebrul incident OZN din 1997, au avut loc deasupra orașului Phoenix, situat, așa cum am arătat deja, pe paralela 33.

Iar misterele din jurul acestei paralele nu se opresc aici. Prima explozie nucleară a avut loc în Alamogordo, New Mexico, localitate situată pe paralela 33, iar atacul cu bomba atomică a fost declanșat asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki, ambele situate între paralele 32 și 34.

Grădina Edenului, pe paralela 33?

De asemenea, leagănul civilizației sumeriene, zona Golfului Persic din vechea Mesopotamie, acum Irak, este locul unde paralela 33 Nord se intersectează cu râurile Tigru și Eufrat.

Unele texte biblice sugerează că Grădina Edenului s-ar fi aflat tot în acest loc, care în prezent arată mai degrabă a iad materializat, din cauza conflictelor devastatoare din zonă.

Rămânând în Irakul de astăzi, capitala Bagdad este situată la latitudinea 33 grade și 33 minute Nord, iar palatul lui Saddam Hussein a fost construit la aceleași coordonate.

gradina edenului
Peste Grădina Edenului (ulterior, Mesopotamia) trecea paralela de 33 de grade

Orașul antic Damasc, din Siria, dar și Afganistanul, regiuni victime ale unor conflicte extrem de sângeroase, se află tot în apropierea acestei paralele.

Și, dacă ne mutăm atenția de pe Orientul Mijlociu către Orientul Îndepărtat, vom descoperi că Piramida Albă, situată la aproximativ 90 de kilometri de orașul chinezesc X’ian, se află tot pe paralela 33.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
 • Ssuciu ana spune:

  CLAR si CONVINGATOR. – MULTUMESC.-

 • Stoina Andrei Mihai spune:

  Cel mai concret lucru si cei din vârful piramidei Albe stiu ca se apropie ceva devastator , pentru a pastra identitatea lor anonimă vor declanșa un buton ei fiind la marele lor adăpost, bancar, facut sa reziste apocalipsei , gandacilor care ies din pământ și fac bumm. Chiar si pe icoana maici domnului făcătoare de minuni e tipărită acea piramidă! Atenție la semne , masonilor. Va cam dati de gol pentru ca ati lasat tehnologia sa va identifice . Aveti grija fraților, eu va multumesc pentru ca sunteti deștepți si stiti sa accesați psihicul oamenilor , mai sunt si cei ce nu va asculta , inscriptionati cu thug life . 2pac trăiește și e fratele vostru , va arătat că limitele sunt pentru poporul slab si cu frica de Dumnezeu (legi) frumos documentar ați lăsat sa circule prin lume.. Multumesc ca ce stiu eu acest documentar il aprobă.

  • Mihai-Emanuel spune:

   Un link ceva? si..faza cu e fratele vostru adica pana la urma si el e frate cu ei . Multumesc pentru commentariu

 • Silvia Demeter spune:

  …cred că orice semn sau chiar orice carte care și-a dovedit o anume perenitate pot fi citite în mai multe chei , dar cei care au această abilitate de a decodifica mesajele nu transmit înțelesurie decât dacă simt că cel puțin o mică parte dintre contemporanii lor îl pot percepe…în caz contrar, lumea s-ar transforma în iadul pe pământ!

 • simpe speculatii…fara nici un fel de explicatii….!

 • >