Misiunea NASA pentru asteroidul Psyche, reluată după o întârziere de un an

Lansarea navei spațiale Psyche este din nou pe drumul cel bun și se preconizează că va fi lansată în octombrie, în urma unui proces independent de revizuire inițiat în urma întârzierii misiunii de anul trecut.

Misiunea Psyche a fost inițial programată pentru lansare în luna octombrie a anului 2022, dar o problemă cu software-ul navei spațiale a amânat lansarea.

Acum, NASA se pregătește din nou să lanseze nava spațială către asteroidul după care este denumită misiunea, 16 Psyche. Oamenii de știință au estimat că asteroidul ar putea conține mai multe metale grele decât valorează întreaga economie a lumii, conform Interesting Engineering.

O probabilitate „ridicată” de reușită a misiunii Psyche

NASA a publicat rezultatele unei analize de monitorizare, care a evaluat progresele înregistrate de agenția spațială în implementarea soluțiilor recomandate de către comisia de evaluare independentă.

De asemenea, NASA a arătat că misiunea Psyche se află într-o poziție mult mai bună decât anul trecut.

„Institutional Review Boards (IRB) consideră că răspunsul la constatările și recomandările proiectului nostru Psyche și ale instituției JPL este excelent. Credem că Psyche se află pe un curs pozitiv pentru o lansare în octombrie 2023. Credem că data de pregătire a lansării din 2023 este credibilă, iar probabilitatea generală de succes a misiunii este ridicată”, a explicat A. Thomas Young, fost director al IRB, în cadrul unei conferințe de presă.

Ce va încerca să afle misiunea Psyche?

Psyche ar putea dovedi că există un exces de bogăție gata să fie exploatat chiar în vecinătatea cosmică. Cu toate acestea, unii oameni de știință au contestat estimarea conform căreia asteroidul 16 Psyche conține 700 de cvintilioane de dolari în metale grele.

Misiunea va investiga, totodată, dacă asteroidul 16 Psyche este un „nucleu parțial al unui planetezimal sfărâmat – o lume mică, de mărimea unui oraș sau a unei țări mici, care este primul element constitutiv al unei planete”, potrivit descrierii misiunii NASA.

Întârzierea NASA are impact asupra planurilor sondei Venus

Întârzierea de anul trecut a avut totuși un impact negativ semnificativ asupra misiunii. Dacă Psyche ar fi fost lansată anul trecut, aceasta ar fi ajuns la asteroidul-țintă din centura principală de asteroizi dintre Marte și Jupiter la începutul anului 2026. Acum, chiar dacă va fi lansată anul acesta, nava va ajunge în august 2029. Acest lucru are legătură cu faptul că nava spațială va trebui acum să urmeze o traiectorie diferită bazată pe alinierea planetelor.

Misiunea VERITAS a sondei Venus a NASA pare să fi fost, de asemenea, afectată indirect de această întârziere. Lansarea misiunii VERITAS a fost amânată din 2027 până cel mai devreme în 2031, iar acum știm că acest lucru se poate să se fi întâmplat în contextul atribuțiilor suplimentare care au trebuit să fie efectuate pentru Psyche.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu