Miracolul perfecțiunii: 18 fractali fascinanți creați de natură

Cine a spus că matematica nu este fascinantă? Fractalii precum cei prezentați în acest articol par prea frumoși pentru a fi adevărați, dar ei chiar există în natură și putem spune că plantele nu sunt altceva decât „ecuații vii”.

Ori de câte ori vedem ordine în lume, suntem tentați să credem că la mijloc este lucrarea omului. Dar Galileo Galilei spunea că universul este scris în limbajul matematicii, iar formele sale sunt triunghiuri, cercuri și alte figuri geometrice.

Există o ordine secretă în natură, iar artiștii petrec ani din viață studiind aceste forme ale perfecțiuni și încercând să le reproducă.

Civilizația s-a străduit mii de ani să înțeleagă geometria sacră. În secolul IV î.e.n., Platon credea că simetria în natură este dovada forțelor universale. Mai aproape de zilele noastre, în 1952, faimosul criptograf Alan Turing a scris un articol amănunțit în care a încercat să explice originea acestor tipare naturale (despre care poți afla mai multe aici).

1. Aloe Polyphylla

2. Broccoli

3. Dalia

4. Crassula –  Forma „Templului lui Buddha”

5. Frunză de nufăr de pe Amazon

6. Fractal în varză

7. Floarea-soarelui

8. Hoya Aldrichii

9. Flori care arata ca un covor de bijuterii

10. O plantă suculentă

11. Drosophyllum Lusitanicum

12. Cactus

13. Camelia

14. Viola Succulus

15. Lobelia

16. Ludwigia Sedioides

17. Aselliformis Pelecyphora

18. Un tipar de frunze


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Lasă un comentariu