Michel Lotito, omul care a mâncat un avion bucată cu bucată

Cu toții avem talentele și abilitățile noastre. Unii se remarcă în domeniul actoriei, alții preferă sportul sau muzica, însă există și excentrici care își construiesc carierele în jurul unor abilități cu totul ieșite din comun.

Un exemplu în acest sens a fost Michel Lotito, un bărbat din Franța care a devenit cunoscut în întreaga lume pentru capacitatea remarcabilă de a ingera cantități mari de metal, sticlă, lemn sau cauciuc.

Michel Lotito
Michel Lotito. Foto: Pinterest

La apogeul carierei sale, Lotito a mâncat un avion bucată cu bucată, proces care a durat aproximativ doi ani.

A început să mănânce obiecte dure în adolescență

Michel Lotito s-a născut la Grenoble, Franța, la 15 iunie 1950. La vârsta de 16 ani, a dezvoltat o toleranță și o pasiune neobișnuite pentru ingerarea obiectelor din sticlă sau metal.

Ulterior, s-a dovedit că apetitul insațiabil al lui Lotito era cauzat de o tulburare alimentară de ordin psihologic, cunoscută sub numele de pica.

De asemenea, medicii au stabilit că francezul avea un sistem digestiv incredibil de rezistent, cu mucoasă stomacală și intestine neobișnuit de groase. Prin urmare, Lotito putea consuma bucăți ascuțite de metal fără să se rănească.

Mai mult, sucul gastric al lui Lotito era atât de puternic, încât putea digera metal, lemn și alte materiale care, de obicei, au prea puțin de-a face cu sistemul digestiv al unui om.

Dându-și seama că are un talent extrem de rar, Lotito a decis să își construiască o carieră în domeniul divertismentului. A început să facă demonstrații publice în 1986, iar în curând a devenit cunoscut drept Monsieur Mangetout (Domnul Mănâncă-Tot).

Michel Lotito 02
Foto: Pinterest

Lotito putea mânca aproape orice material, dar nu fără să-și ia măsuri de siguranță. De exemplu, ca să poată ingera obiecte metalice, le mesteca în bucăți mai mici, mai ușor de înghițit și de digerat, menținându-și gâtul lubrifiat în permanență cu ajutorul uleiului mineral sau al apei.

Datorită acestei tehnici, putea mânca aproape un kilogram de metal în fiecare zi.

A mâncat biciclete, televizoare, schiuri și un sicriu

Demonstrațiile lui Lotito (unele dintre ele au fost înregistrate și prezentate în diverse emisiuni TV) implicau consumul de metal, sticlă, cauciuc și alte materiale. De-a lungul carierei a dezasamblat, a tăiat și a consumat 18 biciclete, șapte televizoare, două paturi, 15 cărucioare de supermarket, un computer, un sicriu (cu tot cu mânere), o pereche de schiuri și șase candelabre.

Este o realizare impresionantă pentru oricine, dar apogeul carierei sale în divertisment a fost momentul în care a mâncat un avion întreg.

Abonează-te la canalul Incredibilia:

În 1978, Lotito a mâncat un avion Cessna 150 până la ultima piesă. Adică a început „masa” în 1978, deoarece a fost un proces laborios, care a durat doi ani. În cele din urmă, în 1980, Lotito a anunțat că a reușit să mănânce avionul.

Datorită performanțelor sale, Lotito a intrat în Cartea Recordurilor drept omul cu „cea mai bizară dietă”. Francezul a murit din cauze naturale în 2007, la vârsta de 57 de ani.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu