Un indonezian merge cu spatele 700 de kilometri pentru a se întâlni cu președintele țării

Un bărbat din Indonezia a intrat în atenția mass-media din întreaga lume după ce s-a angajat într-o provocare unică, bizară și, în același timp, extenuantă: Medi Bastoni, în vârstă de 43 de ani, intenționează să meargă cu spatele 700 de kilometri, din satul său natal, până în capitala Indoneziei, Jakarta, pentru a se întâlni cu președintele țării.

Bastoni a pornit din satul Dono, din Java de Est, pe 18 iulie, și speră să ajungă la palatul prezidențial din Jakarta la timp pentru a sărbători Ziua Independenței a Indoneziei, pe 17 august, alături de președintele Joko Widodo.

Scopul principal al aventurii sale unice este să îi ceară șefului statului o sămânță de copac pe care să o planteze în pădurile din Muntele Wills, lângă satul lui, act menit să atragă atenția asupra necesității conservării pădurii tropicale.

El susține că activiștii luptă deja ca să salveze mediul, însă un gest simbolic al președintelui i-ar sprijini și mai mult în eforturile lor de protejare a mediului. Și este gata să meargă cu spatele 700 de kilometri doar pentru a se întâlni cu liderul Indoneziei.

Medi parcurge 20-30 de kilometri pe zi și poartă un cadru făcut din țevi, prevăzut cu oglindă și atașat de rucsac ca să-l ajute să vadă încotro merge cu spatele. Duce cu el și 8 kilograme de provizii, care valorează echivalentul a aproximativ 20 de euro, și plănuiește să se bazeze pe bunătatea străinilor pentru a ajunge la destinație.

„Bineînțeles că este obositor, dar fac asta pentru generațiile viitoare. Mă odihnesc în moschei, în secții de poliție și prin posturile de pază de prin cartiere”, a declarat Medi, citat de AFP, adăugând că dorește să facă un apel la bunătatea proprietarilor de standuri de alimente de pe marginea drumurilor pentru a avea ce mânca.

Medi Bastoni parcurge zilnic aproximativ 30 de kilometri. Foto: AFP

Medi Bastoni le-a explicat jurnaliștilor locali că distanța de 700 de kilometri străbătută cu spatele este o cale simbolică de a privi înapoi în trecut și de a rememora sacrificiul eroilor care au luptat pentru țară, precum și un omagiu adus patriei sale.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu