Medicamentul care întrece Ozempic la slăbit, potrivit unui studiu recent. Cum duce la pierderea în greutate

Un studiu recent a atras atenția asupra unui nou medicament care pare să fie mai eficient decât Ozempic pentru a ajuta la pierderea în greutate. Ambele medicamente aparțin unei clase cunoscute sub numele de GLP-1 și au ingrediente active diferite, ceea ce a dus la compararea efectelor lor asupra pierderii în greutate.

Conform studiului publicat în JAMA, noul medicament, denumit Mounjaro de Eli Lilly, a prezentat rezultate mai semnificative în ceea ce privește pierderea în greutate comparativ cu Ozempic la pacienții obezi sau supraponderali.

Pacienții care au luat Mounjaro au fost mai susceptibili de a obține o pierdere în greutate de 5%, 10% sau 15% și mai mult, comparativ cu cei care au luat Ozempic. În plus, utilizatorii Mounjaro au înregistrat reduceri mai mari de greutate la 3, 6 și 12 luni.

În medie, pacienții care au luat Mounjaro au pierdut aproximativ 15% din greutatea lor după un an, în timp ce cei care au luat Ozempic au pierdut aproximativ 8%. Studiul a inclus date de la peste 18.000 de adulți din Statele Unite și a examinat și pacienți fără diabet de tip 2.

Cu toate acestea, ambele medicamente sunt aprobate pentru tratarea diabetului de tip 2, nu doar în scopul pierderii în greutate. Efectele secundare comune observate în ambele tratamente includ probleme gastrointestinale, cum ar fi obstrucția intestinală și pancreatita, deși acestea nu au fost semnificativ diferite între cele două medicamente.

În ciuda rezultatelor promițătoare privind pierderea în greutate, mulți pacienți au întrerupt tratamentul în timpul studiului, dar nu este clar dacă acest lucru a dus la creșterea în greutate.

Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege de ce pacienții au întrerupt tratamentul, inclusiv factori precum efectele secundare sau costul ridicat al acestor medicamente.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu