De 30 de ani, acest om trăiește ca Robinson Crusoe, singur pe o insulă pustie

Se numește Mauro Morandi, are aproape 80 de ani și și-a petrecut ultimele trei decenii singur, pe o insulă pustie. A descoperit micul paradis dintr-o întâmplare și de atunci nu a mai vrut să îl părăsească.

Totul a început în 1989, când Mauro Morandi naviga cu catamaranul pe Marea Mediterană. Un curent puternic l-a împins spre nordul Sardiniei, către arhipelagul La Maddalena, forțându-l să naufragieze pe insula Budelli.

Descoperirea insulei i-a schimbat viața

Morandi

Acolo, a întâlnit un bărbat care era, la acea vreme, paznicul insulei. Cum acesta urma să se pensioneze peste câteva zi, Morandi a luat o decizie radicală, pe care nu o regretă nici acum.

În scurt timp, și-a vândut catamaranul, a demisionat de la serviciu și a candidat pentru postul de paznic al insulei Budelli. De atunci, Mauro Morandi este singurul care se bucură de soarele care răsare și apune în fiecare zi pe plajele superbe ale insulei.

Este singurul care are dreptul să calce pe insulă

Morandi 03
Morandi face multe plimbări pe insulă

Singurul? Da, deoarece la începutul anilor ’90 guvernul italian a decis să interzică accesul publicului aici, pentru a proteja ecosistemul fragil. După un proces în care a contestat expulzarea de pe insulă, datorită unei petiții semnate de peste 18.000 de persoane, Morandi a primit permisiunea de trăi pe insula Budelli.

„Nu vreau să plec niciodată. Pot sta 28 de zile fără contact uman. Asta se întâmplă în special iarna”, mărturisește Morandi.

Morandi 02

În momentele de singurătate, bărbatul se refugiază în sculptură, fotografie sau practicând tai chi.

„Îmi place liniștea din timpul iernii, când nu amenință nicio furtună și nu este niciun om la orizont. De asemenea, iubesc liniștea apusurilor de soare din timpul verii”, spune Morandi.

Totuși, bărbatul nu este total rupt de restul lumii, deoarece are acces la internet. El are și o pagină de Facebook, pe care postează fotografii din micul său paradis.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu