Matteo Walch, copilul care s-a împrietenit cu o colonie de marmote

De obicei, marmotele sunt timide și evită să interacționeze cu oamenii. Însă o colonie de marmote alpine din Austria a dezvoltat un atașament deosebit față de un adolescent care le vizitează încă de când avea trei ani.

Matteo Walch, un băiat de 15 ani din Innsbruck, a ajuns la știri în lumea întreagă pentru prima dată în 2012, când fotografiile care îl înfățișau împreună cu marmotele au devenit virale. Este vorba de o colonie de marmote din Groslocker, în Alpii Austrieci.

Foto: Caters News

Băiatul avea pe atunci șapte ani, însă își vizita prietenii pufoși anual încă de când împlinise trei ani și, dintr-un motiv necunoscut, animalele s-au atașat de el.

Mama băiatului, care l-a fotografiat alături de marmote, spune că rozătoarelor nu le este frică de el deoarece înțeleg că băiatul le iubește și nu le-ar face niciodată vreun rău.

La câțiva ani după ce a uimit lumea prin legătura lui stranie cu marmotele, Matteo continuă să-și viziteze prietenii, de care este mai apropiat ca niciodată.

„Este diferit de alți copii, în sensul că se mișcă încet și are răbdare cu marmotele. Cred că marmotele țin la el fiindcă era atât de mic când le-a vizitat pentru prima oară și au fost primele animale sălbatice pe care le-a văzut”, a declarat pentru Cater News Michaela, mama lui Matteo.

Foto: Caters News

Marmotele din Groslocker sunt populare printre turiști, așa că nu este ceva neobișnuit ca rozătoarele să se apropie de oameni în speranța că vor primi o gustare, însă nu le place ca oamenii să se apropie foarte mult de ele.

Michaela spune că, în cazul lui Matteo, animalele nici măcar nu așteaptă vreo răsplată; vin la el și se lasă mângâiate. Este o interacțiune pe care nu ai ocazia să o vezi în fiecare zi.

Înfățișarea lui Matteo s-a schimbat foarte mult de când a vizitat marmotele pentru prima oară, dar se pare că acestea îl recunosc imediat și se înghesuie să îl salute ca pe un vechi prieten.

Foto: Caters News

„Chiar dacă Matteo crește, nu se satură niciodată de aceste vizite și mă întreabă mereu când putem merge să vedem din nou marmotele. Au o legătură specială”, afirmă mama lui Matteo.

Botezat de presa austriacă „Mowgli din Alpi”, Matteo Walch a dezvoltat o prietenie inedită și cu o vulpe.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Un comentariu la „Matteo Walch, copilul care s-a împrietenit cu o colonie de marmote”

Lasă un comentariu