Apărarea reptiliană: O companie a lansat măștile faciale din piele de șarpe

În aceste zile, măștile de protecție se găsesc cu dificultate și la prețuri mari, pentru că și cererea este mai mare ca niciodată, dar cei care caută ceva special și au bani de cheltuit pot încerca măștile din piele de reptilă.

All American Gator, o companie din Florida specializată în realizarea de articole din piele de reptilă, a început să vândă măști faciale create din piele de aligator, de piton și de iguană.

Foto: All American Gator

Pielea în sine nu asigură nicio protecție împotriva noului coronavirus, ci are de-a face doar cu moda, însă masca este concepută astfel încât să permită introducerea și îndepărtarea filtrelor.

„Oamenii trebuie să-și acopere fețele și, din păcate, situația ar putea dura mai mult decât ne imaginăm. Unii vor să fie la modă chiar și în timpul acestei pandemii, așa că vreau să le ofer opțiuni”, a declarat pentru The Miami Herald proprietarul All American Gator, Brian Wood.

Măștile sunt confecționate din silicon moale și hipoalergenic învelit în piele de reptilă.

Foto: All American Gator

Wood spune că are în vedere să folosească pânza drept filtru, deoarece materialele medicale sunt greu de găsit, dar a menționat că unele măști ar putea fi dotate cu sisteme avansate de filtrare N95.

În ceea ce privește estetica, măștile din piele de piton vor fi realizate cu găuri încadrate cu inele din metal negru, argintiu sau auriu, vor avea diferite culori și sistem de închidere cu scai.

Foto: All American Gator

„Modelele sunt încă în faze incipiente și vreau să profit din plin de stocurile de piele de piton, de aligator și de iguană pe care le avem”, a spus Brian Wood.

În ceea ce privește prețurile, Wood estimează că măștile realizate din piele de piton birmanez (o specie invazivă care face ravagii asupra vieții sălbatice endemice din mlaștinile din sudul SUA) sau iguanele invazive vor costa aproximativ 90 de dolari bucata.

În schimb, cele realizate cu piele de aligator, „diamantul pieilor”, vor costa 120 de dolari.


În continuare, citește și:

Ca să știi mai mult

Cartea dedicată de Rodney Castleden „inventatorilor din trecut, prezent și viitor” este un omagiu adus imaginației creatoare a omului și un îndemn la cunoașterea și aplicarea în beneficiul societății a tuturor marilor descoperiri ale minții omenești. Autorul prezintă în ordine cronologică o selecție fascinantă de peste 250 de invenții (și de topuri ale lor), menționând numele autorilor – când se cunosc – , conjunctura economico-socială a momentului, problemele pe care inventatorii încercau să le rezolve, importanța pentru contemporaneitate și felul în care fiecare dintre ele a avut darul de a schimba lumea.

Comandă cartea „Invenții care au schimbat lumea. De la electromagnet la GPS” pe Elefant sau pe Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>