Masca de protecție cu telecomandă, ultimul moft în isteria COVID-19

O companie din Israel a dezvoltat o mască de protecție cu telecomandă, care le permite purtătorilor să mănânce fără să fie nevoiți să o dea jos.

Creatorii măștii spun că acest dispozitiv ar putea face mesele la restaurant mai puțin riscante.

Masca telecomanda
Foto: Indian Express

Masca este controlată de o pârghie acționată manual, care deschide sau închide fanta situată la nivelul gurii purtătorului. Dispozitivul ingenios a fost creat de inginerii de la Avtipus Patents and Inventions.

„Masca va fi deschisă manual, de la distanță, sau automat, atunci când furculița se apropie de ea. Astfel, oamenii vor putea mânca și bea liniștiți, fără a se expune la virus și protejându-i pe cei din jur”, a declarat pentru Reuters Asaf Gitelis, vicepreședintele companiei.

Pe 19 mai 2020, Gitelis a arătat cum funcționează dispozitivul, în cadrul unei demonstrații realizate la sediul companiei.

Masca nu pare potrivită pentru sosuri sau supe, dar funcționează foarte bine atunci când purtătorul consumă hrană solidă.

Părerile sunt împărțite

Potrivit Business Insider, brevetul de invenție este în curs de aprobare, iar compania a intenționează să demareze fabricarea măștilor în câteva luni.

Un astfel de dispozitiv va costa cu 0.85-2.85 dolari (0.78-2.6 euro) mai mult decât o mască obișnuită.

Cum restaurantele încep să se deschidă în mai multe părți ale lumii, această mască neobișnuită ar putea fi soluția pentru evitarea transmiterii noului coronavirus.

Însă, cum se întâmplă de obicei în cazul produselor noi, părerile consumatorilor sunt împărțite.

„Cred că această mască, ce ne permite să mâncăm fără a o da jos, este un dispozitiv pe care toată lumea ar trebui să-l aibă”, a declarat Ofir Hameiri, un bărbat de 32 de ani, pentru Reuters.

Masca telecomanda 2
Foto: Business Insider

Alții sunt mai sceptici.

„Nu cred că aș putea să mănânc înghețată purtând această mască. Ar curge peste tot. Nu aș vrea să o mai port după aceea”, crede Ron Silberstein, un muzician în vârstă de 29 de ani.


Dacă ți-a plăcut acest articol, descoperă Ce ciudățenii inventau oamenii în trecut: Lama pentru pietoni. Apoi, află mai multe detalii despre o altă găselniță bizară: Izolatorul, dispozitivul ridicol menit să revoluționeze munca.

Ca să știi mai mult, citește „Invenții care au schimbat lumea. De la electromagnet la GPS”

Cartea dedicată de Rodney Castleden „inventatorilor din trecut, prezent și viitor” este un omagiu adus imaginației creatoare a omului și un îndemn la cunoașterea și aplicarea în beneficiul societății a tuturor marilor descoperiri ale minții omenești. Autorul prezintă în ordine cronologică o selecție fascinantă de peste 250 de invenții (și de topuri ale lor), menționând numele autorilor – când se cunosc – , conjunctura economico-socială a momentului, problemele pe care inventatorii încercau să le rezolve, importanța pentru contemporaneitate și felul în care fiecare dintre ele a avut darul de a schimba lumea.

„Invenții care au schimbat lumea. De la electromagnet la GPS” se găsește cu reducere pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu