Masca de protecție cu telecomandă, ultimul moft în isteria COVID-19

O companie din Israel a dezvoltat o mască de protecție cu telecomandă, care le permite purtătorilor să mănânce fără să fie nevoiți să o dea jos.

Creatorii măștii spun că acest dispozitiv ar putea face mesele la restaurant mai puțin riscante.

Masca telecomanda
Foto: Indian Express

Masca este controlată de o pârghie acționată manual, care deschide sau închide fanta situată la nivelul gurii purtătorului. Dispozitivul ingenios a fost creat de inginerii de la Avtipus Patents and Inventions.

„Masca va fi deschisă manual, de la distanță, sau automat, atunci când furculița se apropie de ea. Astfel, oamenii vor putea mânca și bea liniștiți, fără a se expune la virus și protejându-i pe cei din jur”, a declarat pentru Reuters Asaf Gitelis, vicepreședintele companiei.

Pe 19 mai 2020, Gitelis a arătat cum funcționează dispozitivul, în cadrul unei demonstrații realizate la sediul companiei.

Masca nu pare potrivită pentru sosuri sau supe, dar funcționează foarte bine atunci când purtătorul consumă hrană solidă.

Părerile sunt împărțite

Potrivit Business Insider, brevetul de invenție este în curs de aprobare, iar compania a intenționează să demareze fabricarea măștilor în câteva luni.

Un astfel de dispozitiv va costa cu 0.85-2.85 dolari (0.78-2.6 euro) mai mult decât o mască obișnuită.

Cum restaurantele încep să se deschidă în mai multe părți ale lumii, această mască neobișnuită ar putea fi soluția pentru evitarea transmiterii noului coronavirus.

Însă, cum se întâmplă de obicei în cazul produselor noi, părerile consumatorilor sunt împărțite.

„Cred că această mască, ce ne permite să mâncăm fără a o da jos, este un dispozitiv pe care toată lumea ar trebui să-l aibă”, a declarat Ofir Hameiri, un bărbat de 32 de ani, pentru Reuters.

Masca telecomanda 2
Foto: Business Insider

Alții sunt mai sceptici.

„Nu cred că aș putea să mănânc înghețată purtând această mască. Ar curge peste tot. Nu aș vrea să o mai port după aceea”, crede Ron Silberstein, un muzician în vârstă de 29 de ani.


Dacă ți-a plăcut acest articol, descoperă Ce ciudățenii inventau oamenii în trecut: Lama pentru pietoni. Apoi, află mai multe detalii despre o altă găselniță bizară: Izolatorul, dispozitivul ridicol menit să revoluționeze munca.

Ca să știi mai mult, citește „Enciclopedia invențiilor”

Cartea conține o cronologie detaliată, îmbogățită cu ilustrații uimitoare, care spune povestea invențiilor și a descoperirilor făcute de-a lungul istoriei, de la cele mai primitive unelte de piatră până la cele mai recente sonde spațiale. Enciclopedia oferă amănunte despre cele mai importante evenimente științifice, cum ar fi Revoluția Industrială sau prima aselenizare, dar și despre extraordinara viaţă a oamenilor de știință ale căror idei au construit lumea așa cum o știm astăzi.

„Enciclopedia invențiilor” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu