Cum își măreau femeile sânii înainte să existe implanturi mamare

Operațiile de mărire a sânilor sunt cea mai frecventă operație estetică din lume. În prezent, este una dintre cele mai ușoare și sigure intervenții chirurgicale. Medicii folosesc astăzi implanturi mamare certificate și de calitate.

Dar lucrurile nu au stat întotdeauna așa. În epoca modernă, moda sânilor voluptuoși a luat amploare în anii ’50, după apariția primei ediții a revistei Playboy, cu Marylin Monroe pe copertă.

Corpul vedetei era dorit de fiecare bărbat și invidiat de fiecare femeie. Râvnind să arate precum celebra actriță, femeile cu sâni mici au început să-și dorească foarte mult să și-i mărească.

Și erau pregătite să facă pentru asta orice era necesar…

Implanturi mamare cu silicon, abia în anii ’60

Implanturi mamare - Cronin si Gerow
Thomas Cronin și Frank Gerow au inventat implanturile mamare cu silicon

Abia în 1962, chirurgii plasticieni Thomas Cronin și Frank Gerow au pus la punct o tehnică de încredere pentru mărirea sânilor. Ei au dezvoltat primele implanturi mamare moderne.

Timmie Jean Lindsey, mamă a șase copii, a fost prima femeie supusă cu succes unei operații de augmentare a sânilor cu implanturi de silicon. Timmie, care a mers inițial la spital pentru a-și îndepărta tatuajul de pe unul dintre sâni, a spus că „totul (operația – n. red.) a mers perfect și arătau ca sânii naturali”.

Totuși, înainte să existe implanturi mamare cu silicon, femeile făceau lucruri cu adevărat nebunești pentru a-și crește mărimea sânilor.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

În secolul XIX, unt de cocos și ulei de măsline

Implanturi mamare - corsete

În secolul XIX, la modă erau corsetele, despre care se credea că au proprietatea de a mări sânii. Bineînțeles, nu era nicidecum așa.

Ani mai târziu, oamenii și-au dat seama că, de fapt, corsetul zdrobea pieptul și nu-l lăsa să se dezvolte. Pentru a contracara efectele corsetului, femeile își aplicau tratamente care se doreau a fi adevărate „elixire ale creșterii” pentru sâni.

Multe femei credeau că untul de nucă de cocos sau uleiul de măsline contribuie la mărimea sânilor.

În secolul XX apar aparate bizare

Implanturi mamare - aparat
„Întărirea sânilor prin masaje agreabile și utile cu apă cu jet rece sub presiune. Face posibil dușul ușor fără a se uda și provoacă contracția fibrelor musculare ale glandelor mamare, fără a atinge vârful delicat al sânilor.” Poster publicitar

Aceste procedee pălesc în comparație cu tehnicile pe care franțuzoaicele le foloseau pentru a obține un bust mai generos. Se pare că, la începutul secolului XX, franțuzoaicele își puneau pe sâni niște dispozitive mari, care creau vid și „aspirau”, pentru a-i face să crească.

Potrivit reclamei, aparatul ”folosește apa pentru a determina contracția fibrelor musculare ale glandelor mamare, fără a afecta sfârcurile”. Se presupunea că, în acest fel, sânii creșteau. Anunțul garanta că aparatul este ușor de folosit, dar avertiza că dispozitivul funcționează numai pentru „sânii normali”.

Femeile și-au pus în pericol viața înainte de apariția unor implanturi mamare moderne

Implanturi mamare - japoneze
Foto: videocitylive.com

Dar înainte ca doctorii Cronin și Gerow să-și dezvolte tehnica de implant cu silicon, prostituatele japoneze și-l injectau deja singure. În 1945, pe când soldații americani băteau Japonia în lung și-n lat, prostituatele presupuneau că ei căutau un singur lucru: sâni voluptuoși.

Ca să-i atragă, ele obișnuiau să fure silicon industrial lichid și să și-l injecteze direct în sâni. Rezultatele au fost îngrozitoare.

Siliconul afecta țesuturile și provoca cangrene la nivelul sânilor. Zeci de mii de femei și-au injectat silicon, ajungând apoi pe masa de operație.

Pe de altă parte, unii medici au încercat augmentarea mamară prin implantarea de „bureți” în sâni. Dar aceștia se micșorau cu timpul, erau prea tari și cauzau multă durere.

Japonezele nu au fost singurele femei din istorie care și-au pus viața în pericol în numele frumuseții: 5 pericole mortale suportate de oameni de dragul frumuseții


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu