Marietta, orașul în care „plouă” cu excremente și vomă de vultur

Orașul Marietta, din statul american Pennsylvania, a fost invadat de sute de vulturi negri, care produc distrugeri greu de imaginat și, mai ales, greu de suportat.

De obicei, aceste păsări migrează în timpul iernii, însă vremea blândă le-a făcut să rămână în zonă mai mult. Iar prezența lor provoacă pagube materiale, reprezintă un risc de răspândire a bolilor și i-a neputincioși lăsat pe locuitorii orașului.

Orașul este plin de excremente și vomă de vulturi

Vulturi negri 01
Foto: PennLive

Vulturii, care sunt păsări necrofage de mari dimensiuni, pot ajunge la 70 de centimetri lungime. Au rupt acoperișurile și au distrus coșurile de gunoi, în căutare de hrană.

Păsările au invadat copacii, trotuarele și distrug proprietățile oamenilor cu excrementele lor. Aceste materii sunt deosebit de periculoase, deoarece pot cauza uscarea plantelor și răspândesc boli precum encefalita și infecțiile cu salmonella.

De asemenea, voma lor, pe care o împrăștie peste tot prin oraș, este foarte corozivă și respingătoare și miroase a „o mie de cadavre putrezite”, după cum a mărturisit un localnic.

Acoperis
Păsările își lasă excrementele peste tot. Foto: Lancaster Online

Pentru a alunga păsările, oamenii – disperați – produc zgomote bătând în oale și tigăi, iar unii au ajuns chiar să aprindă focuri de artificii pentru a le speria. Dar acestea sunt doar soluții temporare.

Vulturii negri sunt specie protejată la nivelul SUA și nu pot fi prinși sau uciși fără autorizație. Încălcarea legii se pedepsește cu amendă de până la 15.000 de dolari și cu până la șase luni de închisoare.

Oamenii sunt nevoiți să improvizeze

Vulturi negri 02
Foto: Pinterest

Așadar, oamenii sunt nevoiți să recurgă la improvizații. Unii dintre ei și-au amplasat pe peluze inclusiv vulturi împăiați, care se pare că îi sperie pe invadatori. Însă chiar și acest lucru necesită autorizație.

Din păcate, de vină pentru această invazie sunt temperaturile tot mai ridicate din ultima vreme.

„În trecut, teritoriul vulturilor negri se afla în partea de sud-est a țării. În ultimele decenii, însă, am observat o prezență tot mai numeroasă și primim multe telefoane de la oameni, care raportează daune”, a declarat Matt Rice, biolog la Departamentul pentru Agricultură al SUA.

În mod normal, acești vulturi sunt predispuși să se adăpostească în grupuri mari în perioada toamnă-iarnă și sunt atrași de căldura emanată de casele cu acoperișuri negre.

De asemenea, par să fie atrași de orice lucru confecționat din plastic sau cauciuc și sunt extrem de distructivi. Se știe că vulturii își scapă accidental prada din cioc, aceasta căzând uneori de la aproape 100 de metri înălțime.

Din păcate pentru localnici, cele mai multe polițe de asigurare a locuințelor nu acoperă daunele cauzate de animalele sălbatice.

Vulturi negri 04
Foto: eBird

Din acest motiv, mulți locuitori din Marietta au fost obligați să scoată bani din propriile buzunare pentru reparații. Un consilier local a cerut guvernului american autorizație pentru vânarea păsărilor, dar până la eliberarea acesteia vulturii negri pun în pericol bunurile, precum și animalele de companie.

Animalele de companie sunt în pericol

Situația este mai grea pentru proprietarii de animale de companie. Vulturii negri sunt necrofagi și se hrănesc cu animale moarte sau muribunde, dar au fost observați adesea ucigând animale mici vii și sănătoase.

Uneori încearcă să mănânce chiar și capre, viței și miei, ceea ce îi îngrijorează mai ales pe fermieri.

Vulturi negri 03
Foto: Audubon

Deși sunt protejați la nivelul Statelor Unite printr-o lege privind păsările migratoare, vulturii negri nu sunt pe cale de dispariție, ceea ce provoacă și mai multă frustrare în rândul localnicilor.

În pofida pericolului pe care păsările îl reprezintă pentru infrastructură și pentru oameni, autoritățile locale ezită să se implice, deoarece o astfel de acțiune ar presupune cheltuirea fondurilor publice pentru repararea proprietăților private.

Așa că, deocamdată, locuitorii din Marietta sunt nevoiți să apeleze la creativitate în eforturile lor de a alunga aceste păsări, iar oala și tigaia par a fi cele mai bune opțiuni.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu