Povestea incredibilă a lui Mariam, femeia care a născut 44 de copii

Uneori, este dificil să-i faci față unui singur copil. Dar ce ai spune dacă ai avea 38? Nu este o glumă. La doar 39 de ani, o femeie din Uganda a născut deja 44 de copii. Dintre aceștia, șase au decedat, dar i-au rămas 38 de îngrijit.

Este greu de închipuit cum arată viața de zi cu zi a unei astfel de femei, care face eforturi incredibile pentru ca celor mici (și mai mari) să nu le lipsească nimic. Îți prezentăm povestea uimitoare a lui Mariam Nabatanzi, mama care își crește singură cei 38 de copii.

A fost vândută unui bărbat violent

femeie_uganda_01
Foto: Facebook / Kassim Kayira

Până acum, viața lui Mariam nu a fost deloc ușoară. Pe când avea 13 ani, părinții ei au vândut-o unui bărbat cu 27 de ani mai mare. Au spus că este vorba de căsătorie, însă Mariam habar nu avea de ce se întâmplă, până când s-a trezit în casa acelui bărbat.

Un an mai târziu, a născut pentru prima oară, o pereche de gemeni. În anul următor, a născut tripleți, iar peste câțiva ani – cvadrupleți. Fiind doar o adolescentă, pentru Mariam căsătoria a fost dificilă.

„Soțul meu avea mulți copii din relațiile anterioare și a trebuit să am grijă și de ei, fiindcă mamele lor erau plecate prin alte părți. Era un bărbat violent și mă bătea ori de câte ori avea ocazia, chiar și atunci când doar sugeram o idee care nu-i plăcea”, povestește femeia.

După ce a ajuns la 23 de copii, Mariam a decis că este de ajuns. Disperată, i-a rugat pe doctori să o supună unei proceduri care să o ajute să nu mai procreeze. Însă, după consultație, medicii i-au spus că procedura putea să-i pună sănătatea (și chiar și viața) în pericol.

A născut 44 de copii. 38 au supraviețuit

femeie_uganda_05
Foto: Facebook / Kassim Kayira

Așa a ajuns Mariam să nască, în total, 44 de copii, dintre care șase au decedat. În viață sunt 6 perechi de gemeni, 4 serii de tripleți, 3 serii de cvadrupleți și încă doi copii, unici născuți.

Mariam spune că nu are regrete și că micuții sunt o binecuvântare de la Dumnezeu. Singurul lucru care o supără este că cei mici cresc fără tată. Soțul ei obișnuia să dispară luni în șir, iar apoi ani întregi. În cele din urmă, i-a părăsit definitiv.

Bărbatul nu s-a implicat în creșterea copiilor, în afară de faptul că i-a botezat, lucru care uneori se întâmpla „prin telefon”. Cel mai vârstnic fiu, care are acum 23 de ani, spune că nu și-a mai văzut tatăl de când avea 13 ani.

Însă Mariam nu are timp să-și plângă de milă. Și-a dedicat viața îngrijirii copiilor și încearcă să le asigure tot ce au nevoie pentru viitor. Asigurarea hranei este una dintre cele mai mari poveri pentru această familie.

„Clanul” consumă zilnic de 10 kilograme de făină de porumb, 7 kilograme de fasole și 4 kilograme de zahăr.

Educația este soluția, crede Mariam

Toți copiii lui Mariam au parte de educație. Unul dintre primii ei gemeni a devenit asistent medical, iar celălalt a devenit constructor.

„Sper că vor merge toți la școală, fiindcă au ambiții mari și vor să devină doctori, profesori și avocați. Vreau ca ei să-și îndeplinească visurile, lucru pe care eu nu am putut să-l fac”, spune Mariam.

Pentru a face față cheltuielilor, femeia a fost nevoită să învețe să facă multe lucruri. Adună ierburi, pe care le vinde, coace prăjituri, face cărămizi, organizează diferite evenimente și uneori coafează mirese.

„Copiii sunt un dar de la Dumnezeu, un dar pe care trebuie să-l prețuiesc. Așa că încerc din răsputeri să am grijă de ei”, spune ea.

Fostul jurnalist BBC Kassim Kayira a auzit povestea lui Mariam și i-a vizitat familia. Mulțumită lui, această poveste a ajuns și la noi.

„Voi continua să lupt pentru ca toți copii mei să aibă ce mânca. Nu îi voi abandona niciodată, chiar dacă ne chinuim să supraviețuim în fiecare zi”, a spus această mamă uimitoare.


În continuare, citește despre situația incredibilă a lui Ziona, bărbatul cu 39 de soții, 94 de copii și 33 de nepoți, iar apoi descoperă 5 cazuri uimitoare de copii crescuți de animale (inclusiv în România). De asemenea, îți recomandăm să citești despre Lina Medina, fetița care a devenit mamă la 5 ani.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

2 comentarii la „Povestea incredibilă a lui Mariam, femeia care a născut 44 de copii”

  1. Aceasta adevarata femeie ar trebui sa fie invitata la conferintele internationale pentru emanciparea femeii spre a le vorbi femeilor moderne despre rolul femeilor in lume. A vorbi femeii moderne despre avort si anticonceptionale.

    Răspunde
  2. Impresionanta dragoste de mama,intelegerea necesitatii educatiei si
    invataturii; asta ar fi (groso modo)viata in aceasta familie !Oare nu-i
    ajuta nimeni(nu autoritati,e clar),dar organizatii umanitare !?

    Răspunde

Lasă un comentariu