Un maratonist chinez în carantină a alergat 50 de kilometri în apartamentul său

Coronavirusul care face ravagii în China în această perioadă a dat lucrurile peste cap pentru o mulțime de oameni, dar nici măcar asta nu poate sta între maratoniști și antrenamentele lor.

La fel ca mulți dintre conaționalii săi, fizioterapeutul Pan Shancu, un maratonist amator din Hangzhou, s-a închis în casă din cauza epidemiei de coronavirus, dar nu a lăsat ca acest detaliu nesemnificativ să-l oprească de la a se menține în formă pentru următoarea cursă, indiferent când va avea loc aceasta, potrivit Business Insider.

Foto: Asia Wire / Cheng Dadu

El a folosit spațiul limitat din apartament pe post de pistă în miniatură, făcând jogging în jurul a două mese și pe lungimea holului de la intrarea în casă și a postat recent pe rețelele sociale că a parcurs o distanță de 50 de kilometri.

„Nu am mai ieșit din casă de multe zile, iar azi nu am mai suportat să stau. Mi-am propus să alerg în jurul celor două mese de masaj din cameră. O tură este de aproximativ opt metri și am alergat 50 de kilometri, am făcut-o în patru ore și 48 de minute. Transpir din abundență, mă simt minunat”, a scris Pan.

Alergătorul, al cărui record de timp la un maraton este de două ore și 59 de minute, a adăugat că este conștient că și-ar putea deranja vecinii în timp ce face jogging, așa că a încercat să pășească ușor, ca să nu le producă neplăceri.

El a finalizat 6.250 de circuite într-una dintre camerele sale în patru ore și 48 de minute, iar vecinii încă nu s-au plâns. Performanța lui Pan Shancu a devenit virală, comentatorii lăudându-l pentru antrenament și mărturisind că au adoptat strategii similare pentru a se menține în formă.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

„Pornesc din bucătărie, trec prin sufragerie, apoi continuu prin camera fiicei mele. Cursa de nici 20 de metri are peisaje frumoase, iar sforăitul soțului meu mă înveselește. Alerg mai repede în balcon. Verdictul soțului este că am probleme psihice”, a comentat o utilizatoare la postarea lui Pan.

Foto: Asia Wire / Cheng Dadu

Ca să știi mai mult

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

Comandă cartea „China în zece cuvinte” pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu