Puterea voinței – Omul care stă cu mâna ridicată de 45 de ani

De 45 de ani, un bărbat din India face o incredibilă demonstrație de voință: își ține mâna dreaptă ridicată permanent, fără să o lase jos nici măcar o secundă. Gestul lui a uimit o lume întreagă, iar motivul pentru care o face este surprinzător.

A abandonat viața lumească

În 1973, Mahant Amar Bharti Ji și-a ridicat mâna dreaptă și, de atunci, nu a mai lăsat-o jos niciodată. Cu trei ani înainte să facă acest gest, el își părăsise familia, prietenii și slujba de funcționar pentru a-și urma convingerile religioase.

Însă bărbatul simțea că este încă prea legat de vechea lui viață și s-a decis să-și ridice mâna dreaptă în semn de devotament pentru zeul Shiva. La aproape o jumătate de secol de atunci, rezultatul sacrificiului său este o mână inutilizabilă și niște unghii enorme, crescute în spirală.

Bărbatul – devenit sadhu, om sfânt, ascet venerat de indieni – a renunțat la a-și mai folosi mâna și pentru a se îndepărta de plăcerile vieții trecătoare.

În pofida durerilor pe care le resimte și a deformării tot mai vizibile a membrului, Mahant Amar continuă să-și țină mâna ridicată.

O singură dorință

Indian mana 3
De 45 de ani, Mahant Amar Bharti Ji a renunțat să își mai utilizeze mâna dreaptă

De ce ai face un lucru atât de bizar? Amar a declarat că face acest exercițiu de voință pentru a milita pentru… pacea între oameni. Datorită excentricității gestului său, de-a lungul anilor, indianul a dobândit mulți adepți, care i-au urmat exemplul.

Mulți dintre ei și-au ținut mâinile ridicate timp de ani sau chiar decenii. Referindu-se la decizia sa, bărbatul spune:

„Nu cer prea multe. De ce ne luptăm între noi, de ce există atâta ură și dușmănie între noi?”

Mușchii mâinii drepte a lui Amar s-au atrofiat, iar membrul i-a rămas înțepenit pe verticală. Însă, după cum relatează Opposing Views, bărbatul este foarte hotărât să lupte în continuare pentru cauza lui:

„Vreau ca toți indienii să trăiască în pace. Vreau ca lumea întreagă să trăiască în pace”, a adăugat el.


India este un loc plin de culoare și de oameni cu povești extraordinare. Descoperă cazul indianului care a supraviețuit după ce o bară de fier i-a străpuns capul.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu