Maimuțele din India au furat fiole cu sânge uman infectat cu coronavirus

Un grup de maimuțe din India a furat de la angajatul unui laborator de analize medicale mai multe probe de sânge recoltat de la pacienți bolnavi de COVID-19, relatează Reuters.

Incidentul s-a petrecut în timp ce bărbatul, care avea asupra sa fiolele cu sânge, se îndrepta spre un laborator situat în campusul Facultății de Medicină din Meerut, în statul Uttar Pradesh.

Maimuteee
Foto: ABC

„Maimuțele au fugit cu probele de sânge recoltate de la patru pacienți bolnavi de COVID-19 care se află sub tratament. A trebuit să le prelevăm din nou probe de sânge”, a relatat profesorul S. K. Garg, de la Facultatea de Medicină din Meerut.

După ce l-au atacat pe angajatul centrului de testare, maimuțele au luat fiolele cu sânge – despre care, cel mai probabil, au crezut că sunt hrană – și s-au refugiat în copacii din apropiere.

Fiolele au fost recuperate

Potrivit India Today, una dintre ele a încercat să roadă o fiolă cu sânge. Cu toate acestea, fiolele au fost recuperate intacte în cele din urmă.

Deși oamenii care trăiesc în zonă se tem de o eventuală infectare, profesorul S. K. Garg susține nu există dovezi că maimuțele sau orice alt animal ar putea contracta virusul intrând în contact cu sângele oamenilor bolnavi.

Maimute India
Foto: Yeni Șafak

„Nu a fost găsită nicio dovadă că maimuțele pot contracta această infecție”, a declarat Garg pentru Reuters.

Maimuțele sunt de mult timp o problemă în zonele urbane ale Indiei, iar absența oamenilor de pe străzi, ca urmare a măsurilor de izolare la domiciliu din ultimele două luni, le-a făcut și mai îndrăznețe.


India nu este singura țară care are probleme cu atitudinea tot mai îndrăzneață a primatelor. În luna martie a acestui an, un grup de macaci a fost surprins pe străzile pustii ale capitalei Thailandei, Bangkok, luptându-se pentru mâncare.


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

>