Magia efectului placebo

Pastile de zahăr, injecții cu nimic, dropsuri albastre fără efect – studiile arată că, mai des decât ne-am aștepta, efectul placebo într-adevăr funcționează. Magicianul Eric Mead face un truc pentru a dovedi că, până și atunci când știm că ceva nu e real, reacționăm în continuare ca și când acțiunea s-ar întâmpla cu adevărat.

După cum probabil ştiți, un medicament de tip placebo nu are absolut niciun efect asupra noastră, în mod real. Dar lucrurile se schimbă în momentul în care mintea intra în acțiune.

Efectul placebo se produce atunci când un pacient crede cu tărie că un anume medicament îl ajută să se simtă mai bine, deși acea pastilă nu conține elemente active, care să-i îmbunătățească starea de sănătate. Miracolul se produce cu ajutorul minții şi al autoconvingerii pacienților că o anume pilulă îi poate ajuta să se simtă mai bine.

Ca să știi mai mult, citește „Cei trei magi periculoși: Osho, Gurdjieff, Crowley”

Cei mai periculoși magi de la Iisus încoace, gurul sexului, ambasadorul Iadului, Diavolul negru din Ashkbabad, regele depravării și cel mai pervers om din lume. Acestea au fost doar unele dintre denumirile atribuite celor trei figuri spirituale notorii ale secolului XX: Osho, G. I. Gurdjieff şi Aleister Crowley. În afara controverselor și scandalurilor care se țes în jurul acestora, autorul argumentează că, totuși, acești oameni cu tendințe egocentrice erau străluciți gânditori și maeștri extraordinari în arta lor.

„Cei trei magi periculoși: Osho, Gurdjieff, Crowley” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu