Un magazin a introdus taxa de 15 euro pentru oamenii care probează costume, dar nu le cumpără

Un magazin de haine din orașul spaniol Bilbao a dat naștere unei dezbateri aprinse în mediul online după ce a început să taxeze cu 15 euro potențialii clienți doar pentru a le permite să probeze hainele.

Camino Azula, coproprietar al magazinului de haine Pascual Bilbao, situat în centrul orașului, produce costume de 40 de ani, așa că s-ar putea spune că nici măcar nu mai are nevoie de metrul de croitorie.

Camino Azula (în imagine) și fratele său încearcă să selecteze clientela magazinului impunând taxa de probare de 15 euro. Foto: Nius Diario

De îndată ce o persoană intră pe ușa magazinului, Camino Azula își dă seama de măsurile acesteia și, dacă persoana se grăbește, îi poate recomanda ceva ce s-ar potrivi perfect cu ocazia.

Însă aceasta este o abilitate pe care ea și fratele ei, Carlos, au dezvoltat-o în patru decenii, iar cei doi au ajuns la concluzia că nu mai este acceptabil să o irosească pe oameni care nu vor să cumpere nimic.

De aceea, începând cu anul acesta, magazinul Pascual Bilbao a introdus o taxă de 15 euro pentru cei care vor să încerce costumele din magazin.

„Mulți oameni vizitează toate magazinele locale de profil, se întorc de mai multe ori, singuri, cu mama, cu bunica, cu prietenii… Cer sfaturi despre stiluri, modele, accesorii și apoi cumpără de altundeva”, a declarat Camino Pascual pentru ziarul El Correo, adăugând că unii clienți sunt și mai răi – folosesc sfaturile primite în magazin ca să-și cumpere pe internet un costum mai ieftin.

Cei 15 euro pentru probare se scad la final din prețul produselor cumpărate. Foto: Pascual Bilbao / Facebook

„Fiecare consiliere poate să dureze până la două ore și știam deja că nimeni nu ne poate garanta că vom vinde ceva, însă astfel știm, cel puțin, că oamenii care intră sunt motivați de calitatea pe care o oferim”, a adăugat Pascual.

Prețurile costumelor de la Pascual Bilbao variază între 700 și 1500 de euro, așa că cei doi frați sunt siguri că, dacă o persoană dorește să cumpere una dintre creațiile lor, taxa de 15 euro nu o va alunga.

În plus, pentru cei care chiar cumpără ceva, cei 15 euro se scad din prețul produsului, așa că plătesc numai pentru haine și eventualele accesorii.

„Vrem ca oamenii să știe că cerem acești bani fiindcă serviciile pe care le oferim sunt de cea mai înaltă calitate”, spune Pascual, adăugând că taxa de 15 euro este, de asemenea, „un act de dreptate pentru comerțul de pe stradă, care își pune resursele și profesionalismul la dispoziția clientului și merită recunoașterea noastră.”

Întrebați cum au reacționat oamenii cu privire la taxă, frații Pascual au afirmat că este prea devreme să tragă o concluzie, dar că, până acum, niciuna dintre programările vechi nu a fost anulată din pricina taxei de probare de 15 euro.

Această poveste a devenit virală în Spania, dând naștere la dezbateri aprinse pe platformele sociale. Pascual a postat o explicație detaliată pe pagina de Facebook Pascual Bilbao, pentru toți cei care vor să îi cunoască motivele.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>