Măcelăria japoneză unde aștepți 9 ani ca să ți se livreze produsele comandate

O măcelărie legendară din Takasago, Japonia, face crochete cu carne de vită Kobe atât de gustoase, încât oamenii sunt dispuși să aștepte câțiva ani doar ca să le încerce.

Meat & Delicatessen Asahiya, o măcelărie populară din Takasago, prefectura japoneză Hyogo, face crochete crocante cu carne de vită încă de la inaugurare, în 1918. Oricine poate comanda produse aici, dar dacă dorești să încerci cele mai bune crochete pe care Asahiya le are de oferit, va trebui să aștepți la o coadă neobișnuit de lungă.

https://incredibilia.ro/wp-content/uploads/2022/05/macelaria-japoneza-ii-face-pe-oameni-sa-astepte-ani-de-zile-pentru-delicioasele-sale-crochete-de-vita-1_700x466.jpeg
Foto: Meat & Delicatessen Asahiya

Celebrele crochete cu carne de vită Kobe sunt atât de solicitate, încât oamenii trebuie să aștepte ani întregi pentru a-și primi comanda.

Crochetele din carne de vită Kobe de la Sahiya sunt delicatese binecunoscute printre gurmanzii japonezi, dar exclusivitatea lor a fost din nou adusă în lumina reflectoarelor recent, de o postare pe Twitter.

Pe 28 aprilie, utilizatorul @hayasino a anunțat că a primit în sfârșit crochetele sale de vită Kobe de la Meat & Delicatessen Asahiya, la 9 ani după ce a făcut comanda.

Evident, oamenii au privit cu neîncredere dezvăluirea lui @hayasino, dar, curând, alți japonezi au început să răspundă și să spună că și ei mai au de așteptat câțiva ani până când le vor fi onorate comenzile, o persoană susținând că este programată să primească crochetele în 2052.

Deși pare o exagerare, pe site-ul oficial al Asahiya apare o notificare conform căreia perioada de așteptare este de aproximativ 30 de ani.

Imaginează-ți că abia aștepți să te delectezi cu preparatele crocante expuse în vitrină și să afli că va trebui să aștepți până la pensie…

Cât poate costa un produs care ți se livrează la câțiva ani de la plasarea comenzii? Enorm, nu? Nu. Faimoasele crochete gătite de Meat & Delicatessen Asahiya nu costă nici pe departe mult, în comparație cu alte bunătăți pe care le-am prezentat aici.

https://incredibilia.ro/wp-content/uploads/2022/05/macelaria-japoneza-ii-face-pe-oameni-sa-astepte-ani-de-zile-pentru-delicioasele-sale-crochete-de-vita-2_700x367.jpeg
Foto: Meat & Delicatessen Asahiya

Cu 2.700 de yeni (21 de dolari) îți poți cumpăra o porție de cinci crochete, cu toate că timpul de așteptare îți taie toată pofta de mâncare.

Potrivit site-ului Meat & Delicatessen Asahiya, realizarea crochetelor este un proces laborios și, deoarece se folosește doar cea mai fină și mai rară carne de vită Kobe, se fac doar 200 de bucăți în fiecare zi.

Cantitatea este infimă în comparație cu cererea pentru ele, astfel că lista de așteptare se întinde acum în mod oficial pe 30 de ani. Și asta, în cazul în care nu există întârzieri…

Din fericire, Asahiya oferă o mare varietate de delicatese, inclusiv crochete de vită „normale”, accesibile pe loc, despre care clienții spun că sunt „demențiale”. Totuși, dacă dorești cele mai bune preparate pe care le oferă legendara măcelărie, va trebui să aștepți mult și bine…

Ca să știi mai mult, citește „Cum sa trăiești în stil japonez”

„Cum să trăiești în stil japonez” ne aduce mai aproape o lume care a fascinat și continuă să fascineze prin farmecul ei – Japonia, Ţara Soarelui Răsare. Yutaka Yazawa îmbină cu măiestrie însemnările personale cu informațiile bine documentate, reușind să ne cucerească încă de la primele pagini. Trecem astfel cu ușurință de la prezentarea geografică la cea istorică, de la filozofie și cultură la arta culinară japoneză. Descoperim cum se poate trăi în armonie cu ceilalți într-o metropolă precum Tokyo, dar aflăm mai multe și despre respectul pentru natură, despre ikigai, shinrin-yoku, viaţa de familie, vacanțe și sărbători. Toate acestea sunt un bun prilej de a observa tradițiile japoneze, felul în care au înflorit secole de-a rândul alături de practicile moderne sau cum s-au schimbat odată cu pătrunderea culturii occidentale.

„Cum sa trăiești în stil japonez” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu