Macacii se luptă pentru hrană pe străzile pustii din Thailanda

În lipsa turiștilor, ținuți departe de pandemia de COVID-19, animalele invadează străzile orașelor din Thailanda.

Pe 12 martie 2020, în orașul istoric Lopburi a izbucnit un război pentru teritoriu între macacii de pe stradă și cei care își fac veacul de obicei în templul din localitate.

Macaci Thailanda
Foto: The Sun

Localnicii cred că incidentul a fost cauzat de lipsa turiștilor, care erau o sursă de hrană pentru animalele nevoite acum să se descurce singure.

„Este vară și de obicei vara avem mulți turiști. Dar acum, din cauza pandemiei, templul este vizitat de foarte puțini turiști. De obicei, ei lăsau mâncare pentru maimuțe la templu”, a declarat Sasaluk Rattanachai.

Mii de macaci crabivori (Macaca fascicularis) trăiesc în Lopburi și în complexul de temple Phra Prang Sam Yot din apropiere, care datează din secolul al XIII-lea.

Atât macacii de pe stradă, cât și cei din templu obișnuiesc să fie hrăniți de sutele de turiști care vizitează zilnic situl.

Vremuri grele pentru animale

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

De altfel, orașul Lopburi găzduiește chiar și un ospăț pentru macaci (vezi detalii), ca semn de mulțumire pentru atragerea turiștilor în oraș.

În timpul festivalului, vizitatorii construiesc turnuri elaborate din fructe și legume, pentru ca animalele din templu să se hrănească.

Dar, în lipsa turiștilor, zeci de macaci au părăsit lăcașul de cult și au invadat orașul, în căutare de mâncare. Nervoși că le este încălcat teritoriul, macacii din oraș s-au încăierat cu invadatorii. Din câte povestesc localnicii, incidentul a pornit de la o cutie de iaurt.

„Nici nu mai știu când a fost ultima oară când am văzut o luptă ca asta”, a declarat un localnic.

Pentru a preveni astfel de incidente, localnicii au pus mâncare suplimentară la templu.


Ți-a plăcut acest articol? Citește mai multe despre Bufetul Maimuțelor, festivalul organizat în Lopburi, la care sunt invitați de onoare 3.000 de macaci.


Distribuie:

Citește în continuare

Adaugă un comentariu