Au salvat un „câine” din râul înghețat. Apoi și-au dat seama că animalul era, de fapt, un lup

Membrii unei echipe de construcții din Estonia lucrau la barajul Sindi, de pe râul Parnu, când au zărit un animal care se chinuia să iasă din apa înghețată. Crezând că este vorba de un câine aflat la ananghie, s-au grăbit să-l ajute.

Pentru a ajunge la patruped, bărbații au fost nevoiți să facă o potecă prin gheață. După un efort extraordinar de ambele părți, animalul a ajuns la țărm epuizat, cu blana udă și plină de gheață, iar muncitorii au avut parte de o surpriză de proporții, relatează Postimees.

Eforturile de salvare

Lup salvat 04
După ce l-au adus la mal, muncitorii au învelit patrupedul într-un prosop, pentru a-l încălzi

Rando Kartsepp, unul dintre salvatori, a folosit un prosop pentru a usca patrupedul. După ce l-a examinat cu atenție, și-a dat seama că animalul doar semăna cu un câine, dar era, de fapt, un lup.

Oricum ar fi fost, creatura avea nevoie de ajutor. Așa că bărbații l-au urcat în mașină, pentru a-l duce la un medic veterinar.

Lup salvat 01

Pe tot parcursul călătoriei, Kartsepp a ținut la picioare lupul care dormea, iar animalul își ridica, din când în când, capul.

„În mașină, lupul a fost calm, fiindcă era extenuat după ce a înotat prin apa înghețată”, a spus bărbatul.

Orice animal are dreptul la viață

Lup salvat 03
Animalul s-a dovedit extrem de rezistent și a reușit să se întremeze

Nu doar salvatorii, ci și veterinarii au avut dubii cu privire la identitatea patrupedului, care era cam mare pentru un câine. În cele din urmă, un vânător din zonă a confirmat că era vorba de un lup tânăr.

Când a fost adus la clinică, lupul suferea de hipotermie severă și era în stare de șoc. Totuși, medicii au reușit să îl salveze.

„La început, era atât de obosit, încât nu a opus deloc rezistență. L-am ținut într-o cameră, fără a-l închide în cușcă. Însă, după ce s-a mai întremat, a devenit periculos, așa că am folosit cușca”, a declarat directorul clinicii, Tarvo Markson.

După ce și-a revenit, lupului i-a fost montat un dispozitiv de urmărire. Apoi, animalul a fost eliberat în sălbăticie.

„Nu știu dacă am fi acționat la fel de hotărât dacă am fi știut că era un lup, și nu un câine. Însă nu l-am fi abandonat, fiindcă orice animal are dreptul la viață”, a afirmat Kartsepp.


Dacă ți-a plăcut articolul, citește și povestea emoționantă a lui Marcos Rodriguez, omul crescut de lupiApoi, află istoria unei alte operațiuni de salvare inedite: Opt pompieri și un veterinar au salvat un șobolan prea gras, blocat într-un capac de canal


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Un comentariu la „Au salvat un „câine” din râul înghețat. Apoi și-au dat seama că animalul era, de fapt, un lup”

Lasă un comentariu