Lucy și Maria: Cazul bizar al gemenelor care nu par a fi înrudite

Lucy are părul roșcat și drept, tenul alb și ochii albaștri. Maria are părul brunet și creț, pielea închisă la culoare și ochii căprui.

Dat fiind că arată atât de diferit, este greu de crezut că cele două tinere sunt surori. Dar ele sunt mult mai mult decât atât – sunt gemene.

Maria si Lucy
Lucy și Maria. Foto: boredpanda.com

Lucy și Maria Alymer trăiesc în Marea Britanie și s-au născut în ianuarie 1997. Mama lor este mulatră, pe jumătate jamaicană, iar tatăl lor este alb.

Printr-o combinație rară de gene, Lucy a moștenit trăsăturile tatălui, iar Maia – pe ale mamei. Fiindcă nu seamănă deloc, surorile s-au obișnuit să fie luate drept prietene.

De multe ori, au fost nevoite să prezinte certificatele de naștere pentru a demonstra că sunt înrudite.

„Nimeni nu crede că suntem gemene, fiindcă eu sunt albă și Maria este neagră. Nici măcar atunci când ne îmbrăcăm la fel nu arătăm ca două surori, cu atât mai puțin ca gemene”, a explicat Lucy.

Maria si Lucy 02
Cele două surori în copilărie. Foto: guff.com

Mama fetelor a fost uimită când și-a văzut fiicele pentru prima dată. A fost un șoc pentru ea, deoarece culoarea pielii nu poate fi observată pe ecografiile din timpul sarcinii.

„Nu avea de unde să știe că suntem atât de diferite. Când ne-a văzut, a rămas fără cuvinte”, a mai spus Lucy.

Personalități diferite

Personalitățile fetelor sunt aproape le fel de diferite precum aspectul lor. Lucy este mai timidă, în timp ce Maria este sociabilă.

Lucy a studiat arta și designul la Universitatea Gloucester, iar Maria a studiat dreptul și psihologia la Universitatea Cheltenham.

Surori gemene
Foto: twitter.com

Cele două fete mai au trei frați și surori, toți mulatri. Lucy spune că unul dintre avantajele faptului că are o soră geamănă care arată atât de diferit este că oamenii nu le confundă.

„Am fost în aceeași clasă în școala primară, însă nimeni nu a întâmpinat probleme în a ne deosebi. Cei mai mulți gemeni seamănă între ei, dar eu și Maria arătăm total diferit. Nici măcar nu ai spune că avem aceiași părinți”, a concluzionat Lucy.


Ți-a plăcut acest articol? Citește și 5 curiozități despre gemeni, marea enigmă a geneticii. Apoi, află mai multe despre misterul din Kodinhi, orașul gemenilor din India. De asemenea, s-ar putea să te intereseze și cazul ieșit din comun al lui Pooja Ganadtra, „Albă ca Zăpada” născută din părinți indieni.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu