7 lucruri ieșite din comun, dar considerate normale în alte țări

Lumea noastră este un adevărat caleidoscop de cutume. Fiecare țară are legi, tradiții și reguli care le pot părea ciudate, șocante sau aberante celor care provin din alte culturi.

Așadar, iată șapte obiceiuri din alte regiuni ale lumii care confirmă că omenirea este, de fapt, un spectacol fascinant și fără sfârșit.

1. Unele femei din India se mărită cu copaci

obiceiuri_01
Foto: Pinterest

În astrologia vedică, se crede că oamenii care se află sub influența puternică a lui Marte nu vor avea căsnicii fericite. Acești oameni sunt numiți manglik.

Pe site-urile de anunțuri matrimoniale există chiar și secțiuni speciale unde aceștia se pot cunoaște între ei. Asta deoarece, conform credinței populare, doar un manglik poate neutraliza influența negativă a altui manglik.

Situația este și mai dificilă pentru femeile manglik, fiindcă indienii cred că o femeie aflată sub influența periculoasă a lui Marte poate înrăutăți soarta soțului ei.

Astfel, aceste femei sunt sfătuite să se mărite mai întâi cu un copac, pentru ca „blestemul lui Marte” să treacă asupra copacului. După ceremonie, copacul este tăiat și ars, iar femeii i se permite să se mărite cu un bărbat.

Ciudat este faptul că bărbații manglik nu trebuie să treacă prin acest ritual. Indienii cred că doar soția poate afecta sănătatea și destinul soțului sau poate că, pur și simplu, le pasă prea puțin de bunăstarea soției în cadrul unei familii.

2. Indigenii sundanezi folosesc frunze de bananier pe post de farfurii

obiceiuri_02
Foto: Pinterest

Aceeași tradiție poate fi întâlnită și în alte țări cu climă caldă, însă, în unele părți din Indonezia, în Java de Vest, o frunză de bananier poate sluji drept farfurie pentru mai mulți oameni în același timp.

Acest tip de adunare se numește botram, termen care se traduce prin „mâncatul împreună”. Oameni cu poziții sociale complet diferite pot mânca de pe aceeași frunză: un șofer de taxi, un oficial guvernamental, un șomer, un profesor, primarul orașului etc.

Se crede că botram îi unește pe toți oamenii, indiferent de originea lor. În timpul acestei mese, nu se folosesc tacâmuri – mâncarea este servită cu mâna.

3. Fetițe nepaleze, încarnarea zeiței Taleju

obiceiuri_03
Foto: Pinterest

Oamenii din Nepal cred că zeița hindusă Taleju se încarnează în fetițe. Aceste fetițe poartă numele de Kumari, iar procesul de căutare a unei astfel de încarnări se aseamănă cu cel de căutare a noilor încarnări ale lui Dalai Lama.

De acest lucru se ocupă astrologii și călugării, care o caută pe Kumari în sânul castei Shakya, din comunitatea Newari. Există mai multe Kumari în țară, însă cea mai celebră este „Kumari Regală”, care trăiește în Kathmandu.

Procesul de selecție constă în câteva ritualuri stricte, după care cea aleasă se instalează într-un palat, unde primește vizitatori, care îi aduc ofrande în speranța că zeița îi va binecuvânta.

4. Trenul care trece printr-un bloc din China

obiceiuri_04
Foto: Pinterest

În orașul chinez Chongqing poți vedea o soluție arhitecturală atipică: gara Liziba se află într-un bloc de locuințe. Trenul trece pe la etajul șase aș clădirii.

Această soluție arhitecturală a stârnit o gamă întreagă de reacții, de la admirație la indignare. Același sistem este folosit și în Japonia, dar clădirea de acolo nu este una de locuințe, ci o clădire de birouri, iar prin ea nu trece o linie feroviară, ci o autostradă.

5. O întreagă familie pe o singură motocicletă

o intreaga familie pe motocicleta_compressed
Foto: Pinterest

Această formă de deplasare nu este nici sigură și nici confortabilă, însă ea este des întâlnită în Pakistan și în multe alte țări asiatice. De obicei, aceste fotografii sunt ridiculizate pe internet, însă ar trebui să reflectăm mai mult la ele.

Uneori, sărăcia îi obligă pe oameni să facă lucruri ciudate și periculoase.

6. Egiptenii înțeleg cu totul altfel regulile de circulație


În Egipt, poți conduce după cum te taie capul și este puțin probabil ca permisul de conducere să-ți fie suspendat. Desigur, asta duce la apariția ambuteiajelor și la accidente, care sunt foarte frecvente în această țară.

Oficial, legile rutiere din Egipt sunt identice cu cele din restul lumii, însă adevărul este că polițiștii egipteni nu taxează încălcarea lor.

7. În Australia, oamenii sunt amendați dacă nu votează

obiceiuri_07
Foto: Pinterest

Australia este una dintre țările ai căror cetățeni plătesc o amendă dacă nu participă la vot. Amenda nu este mare, însă este o formă de sancțiune.

De exemplu, în 2016, 6.000 de oameni nu s-au prezentat la vot în Tasmania și fiecare dintre ei a fost amendat cu 26 de dolari.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>