Louis Vuitton a lansat geanta-avion (mai scumpă decât un avion)

Creată de Virgil Abloh, directorul de creație pentru linia de îmbrăcăminte pentru bărbați a Louis Vuitton, ca parte a colecției masculine din acest an, această geantă în formă de avion a făcut recent „înconjurul internetului” după ce un utilizator a semnalat că este mai scumpă decât unele avioane de agrement scoase la vânzare pe eBay.

Colecțiile lui Abloh au generat întotdeauna controverse în lumea modei, principala critică fiind că își încarcă obiectele cu prea multe idei și concepte. Ultima sa creație este un exemplu elocvent în acest sens.

Foto: Louis Vuitton

Prezentată în luna ianuarie, colecția masculină de toamnă-iarnă 2021 a prezentat o varietate de idei noi, inclusiv haine inspirate din arhitectură și repere geografice faimoase.

Însă ceea ce a atras în mod deosebit atenția publicului a fost o geanta-avion cu monogramă LV și un preț piperat: 39.000 de dolari.

Accesoriul neobișnuit arată ca un avion comercial, cu aripi, coadă și patru motoare în relief: La fel ca restul accesoriilor, are monograma companiei vizibilă peste tot, pentru ca toată lumea să știe despre ce marcă este vorba.

Louis Vuitton a lansat geanta-avion mai scumpă decât un avion featured_compressed
Foto: Louis Vuitton

Fotografiile cu geanta de mână circulă online de câteva luni, dar abia recent au devenit virale pe Twitter, după ce un utilizator a observat că există avioane de agrement care costă mai puțin decât neobișnuita geantă de lux. De exemplu, un avion Cessna second-hand se vinde pe eBay chiar și cu 17.000 de dolari.

Motivul avionului apare la mai multe articole din colecția lui Abloh, care spune că s-a inspirat din conceptul „turist versus purist”.

„Este principiul meu de organizare atunci când creez ceva. Un turist este cineva dornic să învețe, care vrea să vadă Turnul Eiffel când merge la Paris. Puristul este persoana care știe totul despre orice”, a declarat Abloh pentru revista Vogue în ianuarie 2021.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu