Locuri superbe din România: Cascada Bigăr, o minune a naturii

A fost aproape necunoscută, până când site-ul american The World Georgraphy a inclus-o, în 2013, în topul celor mai frumoase cascade din lume: Cascada Bigăr, situată în județul Caraș-Severin, este un loc unic, pe care nu trebuie să-l ratezi.

Cascada se află în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, această rezervație naturală fiind, de altfel, locul prin care Paralela 45 trece prin România. Dacă mergi pe drumul național 57B, între localitățile Anina și Bozovici, vei avea ocazia să vezi un monument natural cu un aspect spectaculos.

Cascada este formată de izbucul Bigăr, care este alimentat cu o apă deosebit de pură de mai multe cursuri de apă subterane. Practic, Cascada Bigăr este locul unde aceste ape se varsă în râul Miniș.

Cascada are o înălțime de aproximativ 8 metri, iar apa se scurge lin, peste un perete din calcar de formă conică, acoperit în întregime de mușchi. Baza stâncoasă a cascadei este dominată de vegetație, iar apa care alunecă peste roca verde creează o imagine aproape ireală.

Drumul spectaculos de la Anina la Cascada Bigăr

Accesul la cascadă este foarte ușor, aceasta aflându-se în apropierea drumului. Iar dacă tot te afli în zonă, pe lângă cascadă, în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița mai poți vizita Cascada Beușnița și Lacul Ochiul Beiului.


Iar acum, vezi cum arată trovanții, fascinantele „pietre vii” care cresc pe dealurile din România.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu