15 locuri pline de culoare, care încântă și cele mai insensibile suflete

Câmpuri de lalele din Olanda, insule spectaculoase și orașe cochete – toate locurile pe care urmează să ți le prezentăm au un farmec incontestabil.

Te invităm într-o călătorie fascinantă prin peisaje suprarealiste și pline de culoare, care încântă deopotrivă ochii și sufletul. Iată 15 dintre locurile cele mai pline de culoare de pe Terra.

1

Nyhavn, Copenhaga, Danemarca

Locuri colorate - Nyhavn
Foto: Wow Travel

Acest cartier senin, aflat în apropierea portului din Copenhaga, este o zonă populară atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Numeroasele baruri și restaurante fac din acest cartier locul ideal pentru cei care vor să se relaxeze și să se bucure de viață.

2

Burano, Veneția, Italia

Locuri colorate - Burano
Foto: Doge di Venezia

Această insulă venețiană este celebră pentru două lucruri: dantela produsă de localnici și casele sale viu colorate.

3

Câmpurile de lalele, Olanda

Locuri colorate - Lalele
Foto: JamAussie

Culorile vii ale lalelelor înflorite sunt o priveliște tipică în Olanda, pe durata primăverii. Roșul, rozul, movul, portocaliul și galbenul aprins se împletesc perfect și creează o priveliște de basm.

4

Menton, Coasta de Azur, Franța

Locuri colorate - Menton
Foto: Info51.ca

Localitatea Menton, de pe Coasta de Azur, este poreclită „Perla Franței”. Aici se află numeroase plaje cochete și clădiri frumoase și pline de culoare.

5

Kulusuk, Groenlanda

Locuri colorate - Kulusuk
Foto: Trover

Cu un relief ce pare desprins dintr-o altă lume, Groenlanda este o țară fascinantă. Nu fac excepție nici așezările umane de aici. Un exemplu este acest sătuc, numit Kulusuk, situat pe o insulă mică și stâncoasă.

6

Juzcar, Spania

Locuri colorate - Juzcar
Foto: Set Travel

Acest oraș din sudul Spaniei a fost vopsit în albastru în 2011, pentru filmul „Ștrumfii”. Deși planul inițial era ca clădirile să fie revopsite după terminarea filmărilor, localnicii au decis să păstreze culoarea din film, deoarece orașul a început să atragă zeci de mii de turiști.

7

Wroclaw, Polonia

Locuri colorate - Wroclaw
Foto: Maggenta

Acest un oraș este situat în vestul Poloniei. Are o populație de peste 630.000 de oameni și atrage anual sute de mii de turiști datorită arhitecturii fascinante și a culorilor care „stăpânesc” orașul.

8

La Boca, Buenos Aires, Argentina

Locuri colorate - La Boca
Foto: Taringa

La Boca este un cartier din Buenos Aires, casa celebrului club de fotbal Boca Juniors. Este o destinație populară pentru turiștii care vizitează Argentina, având case colorate și străzi cu zone pietonale, numite „caminitos”.

9

Cinque Terre, Italia

Locuri colorate - Cinque Terre
Foto: Kimkim

În această regiune se află mai multe sate pescărești, construite nebunește în mijlocul unora dintre cele mai spectaculoase peisaje de coastă de pe planetă. Din 1997, acest loc se află pe lista locurilor din patrimoniul UNESCO.

10

Zhangye Danxia, Provincia Gansu, China

Locuri colorate - Danxia
Foto: Ask the Monsters

Iată niște formațiuni stâncoase aflate în Parcul Geologic Zhangye Danxia din China. Caracteristicile de curcubeu ale rocilor au fost create prin depozite de gresie și minerale vechi de peste 24 de milioane de ani.

11

Nuuk, Groenlanda

Locuri colorate - Nuuk
Foto: Wow Travel

Capitala Groenlandei este Nuuk, oraș cunoscut și sub denumirea daneză de Godthab. Clima subarctică din Godthab are ca rezultat temperaturi de -30 de grade Celsius iarna și în jur de 10 grade Celsius vara.

Ploaia și zăpada sunt fenomene obișnuite în orice perioadă a anului. Nuuk a fost înființat în 1728 și este cel mai vechi oraș din Groenlanda.

12

Deșertul Black Rock, Nevada, SUA

Locuri colorate - Desertul Black Rock
Foto: ForFun

Deșertul Black Rock este o regiune semiaridă, compusă din soluri de lavă și câmpii de sare. Peisajul ieșit din comun și culorile fascinante te fac să te simți ca pe o altă planetă.

13

Ținutul Yuanyang, China

Locuri colorate - Yuanyang
Foto: Deskcity

Această superbă imagine de ansamblu a teraselor din ținutul Yuanyang nu mai are nevoie de nicio descriere.

14

Insula Santorini, Grecia

Locuri colorate - Santorini
Foto: Maris Travel

Santorini este cea mai populară insulă din Grecia. Aici se află plaje superbe, peisaje spectaculoase, orașe antice, restaurantele uimitoare și vinuri bune. Insula Santorini este o destinație de vacanță ideală pentru aproape oricine.

15

Gamla Stan, Stockholm

Locuri colorate - Gamla Stan
Foto: Girls Channel

Gamla Stan este unul dintre cele mai vechi și bine păstrate cartiere din Europa. De asemenea, această zonă este una dintre principalele atracții din Stockholm.

Cele mai multe clădiri din Gamla Stan datează din secolele XVII-XVIII. Această zonă veche este plină de restaurante, muzee și magazine pentru turiști.


Îți plac fotografiile cu locuri frumoase de pe Terra? Delectează-te și cu 13 imagini stranii din locuri care îți vor încânta privirea și imaginația. Apoi, îți recomandăm: 15 cele mai frumoase locuri din lume.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu