5 locuri ostile în care oamenii n-ar trebui să trăiască, dar o fac

După cum a spus odată celebrul astrofizician Neil Degrasse Tyson, „tenacitatea vieții este cu adevărat uimitoare”. Indiferent de condiții, viața găsește o cale de a se afirma.

Dacă studiem cu atenție planeta Pământ, vedem că există multe locuri în care, din cauza condițiilor vitrege, oamenii nu ar trebui să trăiască. Și totuși, în pofida tuturor obstacolelor, viața găsește cumva o cale chiar și acolo…

Așadar, îți prezentăm cinci dintre cele mai ostile locuri în care trăiesc oameni.

1. Norilsk, orașul toxic

Norilsk

Orașul Norilsk, din Rusia, este periculos din două motive. În primul rând, în oraș este extrem de frig de-a lungul întregului an.

Dar dacă frigul nu este o problemă pentru tine, poluarea te va răpune cu siguranță.

Norilsk 02

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Aerul este extrem de poluat din cauza numeroaselor fabrici care se află în zonă.

2. La Oroya, Peru

La Oroya 01

La Oroya, din Peru, este unul dintre cele mai periculoase locuri din lume. Mediul de aici este poluat cu plumb, cupru și dioxid de sulf. 99% din copiii care trăiesc în oraș au o cantitate extrem de ridicată de plumb în sânge, iar bolile sunt la ordinea zilei.

Poluarea este cauzată de industria metalurgică din zonă, care funcționează din 1992. Potrivit unui studiu 1999, nivelul mediu de plumb era de trei ori mai mare decât limita acceptată de Organizația Mondială a Sănătății.

La Oroya 02

Și totuși, chiar dacă emisiile de plumb ar fi reduse, plumbul ar rămâne în solul din La Oroya timp de sute de ani.

3. Oimiakon, Rusia

Oimiakon

Rusia este cunoscută pentru iernile friguroase, iar Oimiakon (despre care poți citi un articol aici) este unul dintre cele mai friguroase locuri din această țară. Temperatura medie pe vreme de iarnă coboară la cifra șocantă de minus 60 de grade Celsius.

Oimiakon 02

Aici trăiesc aproape 500 de oameni și toți se confruntă cu niște probleme neobișnuite, cum ar fi faptul că cerneala din stilouri îngheață din cauza gerului cumplit.

4. Meghalaya, India

Meghalaya 01

Meghalaya este cunoscută și ca „ținutul norilor”. Această zonă este celebră pentru cantitatea imensă de ploaie care cade asupra ei în fiecare an.

Meghalaya 02

Ploile cad din greu de-a lungul anului și puținii oameni care trăiesc aici și-au modificat dieta, hainele și cultura în concordanță cu condițiile meteorologice.

5. Dallol, Etiopia

Dallol

Localitatea Dallol se află în una dintre cele mai periculoase regiuni din lume, Depresiunea Afar. Tot în Dallol se află vulcanul terestru cu cea mai mică altitudine din lume.

În această zonă, temperatura depășește constant 40 de grade Celsius de-a lungul întregului an. Singura modalitate de transport spre acest ținut o constituie cămilele.

Dallol 02

La un moment dat, Dallol a funcționat ca un oraș minier, dar minele s-au închis între timp. În prezent, doar un mic număr de oameni continuă să locuiască în zonă.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu