5 locuri ostile în care oamenii n-ar trebui să trăiască, dar o fac

După cum a spus odată celebrul astrofizician Neil Degrasse Tyson, „tenacitatea vieții este cu adevărat uimitoare”. Indiferent de condiții, viața găsește o cale de a se afirma.

Dacă studiem cu atenție planeta Pământ, vedem că există multe locuri în care, din cauza condițiilor vitrege, oamenii nu ar trebui să trăiască. Și totuși, în pofida tuturor obstacolelor, viața găsește cumva o cale chiar și acolo… Iată, așadar, cinci dintre cele mai ostile locuri în care trăiesc oameni.

1

Norilsk, orașul toxic

Norilsk
Foto: Tumblr

Orașul Norilsk, din Rusia, este periculos din două motive. În primul rând, în oraș este extrem de frig de-a lungul întregului an. Iar dacă frig poate fi, totuși, contracarat, poluarea este o problemă de care localnicii nu se pot apăra.

Norilsk 02
Foto: Taringa

Aerul din oraș este extrem de poluat din cauza numeroaselor fabrici care se află în zonă, iar ploile acide și smogul sunt la ordinea zilei aici. După unele estimări, 1% din emisiile globale de dioxid de sulf provin din Norilsk.

2

La Oroya, Peru

La Oroya 01
Foto: Napoli Law

La Oroya, din Peru, este unul dintre cele mai periculoase locuri din lume. Mediul de aici este poluat cu plumb, cupru și dioxid de sulf. 99% din copiii care trăiesc în oraș au o cantitate extrem de ridicată de plumb în sânge, iar bolile sunt la ordinea zilei.

Poluarea este cauzată de industria metalurgică din zonă, care funcționează din 1992. Potrivit unui studiu 1999, nivelul mediu de plumb din La Oroya era de trei ori mai mare decât limita acceptată de Organizația Mondială a Sănătății.

La Oroya 02
Foto: Pinterest

Și totuși, chiar dacă emisiile de plumb ar fi reduse, plumbul ar rămâne în solul din La Oroya timp de sute de ani.

3

Oimiakon, Rusia

Oimiakon
Foto: Pinterest

Rusia este cunoscută pentru iernile friguroase, iar Oimiakon (despre care poți citi un articol aici) este unul dintre cele mai friguroase locuri din această țară. Temperatura medie pe vreme de iarnă coboară la cifra șocantă de minus 60 de grade Celsius.

Aici trăiesc aproape 500 de oameni și toți se confruntă cu probleme neobișnuite, cum ar fi faptul că cerneala din stilouri îngheață din cauza gerului cumplit.

4

Meghalaya, India

Meghalaya 01
Foto: Magic World

Meghalaya este cunoscută și ca „ținutul norilor”. Această zonă este celebră pentru cantitatea imensă de ploaie care cade asupra ei în fiecare an.

Ploile cad din greu de-a lungul anului și puținii oameni care trăiesc aici și-au modificat dieta, hainele și cultura în concordanță cu condițiile meteorologice.

5

Dallol, Etiopia

Dallol 02
Foto: Pinterest

Localitatea Dallol se află în una dintre cele mai periculoase regiuni din lume, Depresiunea Afar. Tot în Dallol se află vulcanul terestru cu cea mai mică altitudine din lume.

În această zonă, temperatura depășește constant 40 de grade Celsius de-a lungul întregului an. Singura modalitate de transport spre acest ținut o constituie cămilele.

La un moment dat, Dallol a funcționat ca un oraș minier, dar minele s-au închis între timp. În prezent, doar un mic număr de oameni continuă să locuiască în zonă.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>