5 locuri ieșite din comun, care le dau fiori vizitatorilor

Oamenii merg în vacanță din motive diferite. Unii caută liniște și relaxare, iar alții vor aventură și momente ieșite din comun. Dacă faci parte din cea de-a doua categorie și vrei să descoperi noi locuri de vizitat, lista pe care ți-o prezentăm este o bună sursă de inspirație.

Aceste locuri ies în evidență prin atmosfera macabră sau enigmatică în care sunt învăluite. Majoritatea sunt în străinătate, iar unul dintre ele se află chiar la noi în țară.

1. Capela Oaselor

Locuri extraordinare 02

Această capelă se află în Evora, Portugalia, și este unul dintre cele mai faimoase monumente din oraș. Pereții interiori ai capelei sunt acoperiți și decorați cu oase și cranii umane.

Locuri extraordinare 01

Capela Oaselor a fost construită în secolul al XVI-lea de un călugăr franciscan care voia să le aducă aminte confraților lui că viața este scurtă. De altfel, la intrarea în capelă se află inscripția „Nós ossos que aqui estamos pelos vossos esperamo”.

Ea se traduce prin „Noi, oasele care suntem aici, așteptăm oasele tale.”

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Citește și Osuarul din Sedlec – Biserica făcută din schelete de om

2. Dealul crucilor

Locuri extraordinare 03

În Lituania există un loc sfânt care dă fiori aproape oricui: un deal pe care se află o adevărată pădure de cruci. Numărul exact al crucilor este necunoscut, dar, potrivit unor calcule făcute în anii ’90, este vorba de peste 50.000.

Locuri extraordinare 04

Nu se știe exact când și de ce a început lumea să înfigă cruci în pământul de pe deal. Cert este, însă, că oamenii continuă tradiția deoarece cred că le va aduce noroc.

3. Mica potecă a regelui

El Caminito del Rey (Mica potecă a regelui) este o construcție din beton, fixată în stâncile abrupte cu ajutorul unei structuri din fier. Drumul leagă cascadele Chorro și Gaitanejo, din regiunea spaniolă Malaga.

Poteca are lungimea de aproape 3 kilometri și lățimea de doar 97 de centimetri. A fost realizată în 1901, ca drum auxiliar pentru muncitorii care construiau centralele hidroelectrice Chorro și Gaitanejo.

Locuri extraordinare 13

Drumul a fost botezat „Mica potecă a regelui” în 1921, în amintirea regelui Alfonso al XIII-lea. Monarhul a insistat să străbată periculoasa potecă pentru a ajunge la inaugurarea barajului Conde del Guadalhorce.

4. Sicriele suspendate din Sagada

Locuri extraordinare 05

Orașul filipinez Sagada a devenit faimos nu doar pentru splendidele peșteri și cascade care se află în apropiere, ci și pentru o tradiție funerară bizară practicată de localnici.

De sute de ani, membrii tribului Igorot își înmormântează rudele în niște sicrie suspendate, fixate în stânci cu ajutorul unor nituri puternice. Tradiția datează de dinaintea sosirii spaniolilor în zonă și continuă și astăzi, chiar dacă la o scară mai redusă.

Locuri extraordinare 07

Astfel de înmormântări au loc o dată la câțiva ani și de ele au parte doar cei care îndeplinesc mai multe condiții, printre care să fi fost căsătoriți și să fi avut nepoți.

5. Pădurea Hoia-Baciu

Locuri extraordinare 10

Pădurea Hoia-Baciu se află lângă Cluj-Napoca și este faimoasă nu atât pentru peisajele sale, cât pentru multitudinea de relatări despre fenomene inexplicabile observate aici. Povestea de la care se trage numele de Hoia are drept personaj principal un cioban, care voia să își ducă oile la păscut în pădure.

 

Locuri extraordinare 12

După ce a reușit să ajungă în Poiana Rotundă, el a dispărut și nu a mai fost văzut niciodată. În jurul acestei dispariții s-au țesut multe teorii, dar niciuna nu a oferit o explicație satisfăcătoare.

Pădurea Hoia-Baciu este a devenit celebră în anii ’60, când oamenii au început să semnaleze diverse întâmplări ciudate: apariții inexplicabile în fotografii, sunete ciudate, stări de anxietate. Primele fotografii care înfățișează OZN-uri deasupra zonei datează din 1968 și au fost realizate de un clujean.

Locuri extraordinare 09
Fotografia realizată în 1968 de clujeanul Emil Barnea, care a făcut pădurea celebră

Cele mai frecvente anomalii raportate de oameni sunt problemele cu echipamentele electronice (descărcarea rapidă a bateriilor, funcționarea incorectă a aparatelor GPS). Locul a atras atenția multor curioși, care studiază fenomenele magnetice, luminoase și radiologice care se petrec aici.


Dacă ți-a plăcut articolul, descoperă și aceste 6 locuri periculoase (dar încântătoare) de pe Terra, pe care mai bine le eviți. Apoi, citește și despre 10 minuni ale naturii pe care puțini oameni au ajuns să le cunoască.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu