Locuri de poveste din România – Castelul de Lut din Valea Zânelor

Doi români au construit un castel de poveste în Transilvania, folosind doar piatră, lemn, lut și paie. La 40 de kilometri de Sibiu, Răzvan și Gabriela Vasile au ridicat un castel cu aspect ireal. Castelul de Lut din Valea Zânelor a fost fabricat doar din materiale naturale: lut, paie și piatră, cu bârne de lemn, fără vopsea industrială sau alte materiale moderne.

Răzvan și Gabriela nu sunt constructori, astfel că pentru a-și transforma visul în realitate au apelat la serviciile unor arhitecți. Castelul pare decupat din basmele ilustrate sau dintr-un film fantasy și servește drept „han” pentru turiștii care caută să se bucure de priveliștea spectaculoasă a Carpaților, de farmecul medieval al Sibiului sau de fenomenalul Transfăgărășan, care se întinde în apropiere de Valea Zânelor.
Mai mult decât orice, aspectul total neobișnuit al clădirii a transformat Castelul de Lut într-o atracție turistică în toată regula. Cele zece camere ale castelului nu au finisaje moderne și nici aer condiționat, iar pe timp de iarnă – spun proprietarii – vor fi încălzite cu lemne de foc.

castelul-de-lut-1

castelul-de-lut-4
castelul-de-lut-5

castelul-de-lut-2

castelul-de-lut-6

Sursa foto: Facebook Castelul de Lut

Ți-a plăcut? Spune ce crezi!