3 locuri cu renume sumbru, de care oamenii se feresc

De când există, oamenii se află într-o perpetuă explorare a lumii. Curiozitatea, combinată cu dezvoltarea unor tehnologii tot mai sofisticate, ne-a ajutat să cunoaștem aproape fiecare colțișor al planetei.

Și totuși, pe Pământ există câteva locuri în care nu calcă picior de om. Fie pentru că sunt periculoase, fie din cauză că au un renume nefast, cele trei locuri pe care ți le prezentăm în acest articol îi țin departe până și pe cei mai curajoși dintre exploratori.

1. Insula unde virusul herpetic B e la el acasă

Locuri sumbre - Maimuta

Insula Morgan are 18 kilometri pătrați și se află lângă coasta statului american Carolina de Sud. La o primă impresie, ai spune că este un loc potrivit pentru o vacanță relaxată. Dar lucrurile stau chiar pe dos.

Pe insulă se află o colonie de maimuțe infectate cu virusul herpetic B. Acest virus este mortal pentru oameni.

Insula adăpostește această colonie, formată din 3.000 de maimuțe Rhesus, începând cu anii ’70. Animalele sunt folosite de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase în scopuri de cercetare.

Locuri sumbre - Maimuta
Autoritățile au montat pe insulă panouri care-i anunță pe oameni că accesul este interzis

De aceea, toate maimuțele care locuiesc aici sunt protejate de legea federală. Animalele de pe insulă au contractat virusul herpetic B de la o maimuță infectată, care a evadat din Centrul de Cercetare a Primatelor din Caraibe.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Pentru că nu putea controla epidemia, guvernul statului Carolina de Sud a decis să rezerve insula cercetării. Astfel, oamenilor le este interzis accesul, deoarece s-ar putea infecta.

2. Mormântul unui împărat chinez, nedeschis de două milenii

Locuri sumbre - Mormant 01
Până acum, săpăturile au scos la iveală mii de soldați de teracotă

Săpat în interiorul unui deal din China, mormântul împăratului chinez Qin Shi Huang Di nu a mai fost deranjat de peste 2.000 de ani.

Experții cred că artefactele din locul de veci ar putea elucida misterul multor evenimente istorice, însă nimeni nu a îndrăznit vreodată să-l exploreze.

Mormântul a fost descoperit în 1974 de un grup de fermieri, care a dat peste o figurină de teracotă, ce reprezenta un soldat în mărime naturală.

Oamenii nici măcar nu bănuiau că descoperirea lor avea să ducă la excavarea a încă 2.000 de astfel de statuete. Experții estimează că în mormântul împăratului s-ar putea găsi 8.000 de astfel de soldați.

Oamenii de știință lucrează în acest sit de 40 de ani și încă nu s-au atins de partea principală a mormântului, unde se află cadavrul împăratului.

Locuri sumbre - Mormant 02

Textele antice spun că împăratul a creat un întreg palat în interiorul mormântului. Înăuntru, spun scrierile, se află până și tavane care înfățișează cerul înstelat.

Este evident că orice arheolog ar fi încântat să descopere o asemenea comoară. Și totuși, locul de veci este privit cu mult scepticism.

Pe de o parte, localnicii sunt convinși că el este încărcat cu energie negativă din cauza spiritului malefic al împăratului.

Ei se tem că, odată mormântul deschis, spiritul împăratului ar putea ieși și s-ar putea răzbuna pe cei care l-au deranjat.

Mai mult, o credință populară spune că locul de veci este înconjurat de un râu de mercur.

Nu doar superstițiile i-au împiedicat pe oameni să exploreze mausoleul împăratului. Tehnologiile de excavare de care dispunem în prezent nu sunt suficient de avansate pentru o asemenea misiune.

„Faptul că nu am explorat în întregime zona se datorează, în parte, respectului pentru cei în vârstă.

Dar, adevărul este că nimeni din lume nu dispune la această oră de tehnologia necesară pentru a excava și a explora zona în mod corespunzător”, a declarat arheologul Kristin Romey.

3. Parcul Național Nahanni – dispariții misterioase și decapitări

Locuri sumbre - Parc National

În mijlocul sălbăticiei Canadei, se află Parcul Național Nahanni, cunoscut popular drept „Valea oamenilor fără cap”.

Desigur, acest nume sinistru nu i-a fost atribuit degeaba. De-a lungul timpului, numeroși oameni au dispărut în parc și au fost găsiți decapitați.

De mii de ani, locul este învăluit de mistere și superstiții. Localnicii de aici cred că în pădurile lui bântuie spirite malefice.

Cândva, aici locuia tribul Nahanni, ai cărui membri erau renumiți pentru violența lor. Localnicii spun că membrii tribului obișnuiau să poarte măști și armuri înfricoșătoare și că își decapitau cu brutalitate victimele.

Dar, la un moment dat, întregul trib a dispărut în mod misterios. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu el.

Locuri sumbre - Parc national 02
Cei din tribul Nahanni erau renumiți pentru violența lor

În secolul al XVIII-lea, între negustorii europeni s-a răspândit vestea că pădurile întinse din Nahanni adăposteau rezerve vaste de aur și alte bogății.

Mânați de dorința de a se îmbogăți, aici au sosit mineri din lumea întreagă. Aceasta este perioada în care a luat naștere legenda cadavrelor decapitate.

Totul a început cu doi mineri, frații Willie și Frank McLeod. Cei doi au intrat în pădure și nu au mai ieșit niciodată, iar cadavrele lor au fost găsite mai târziu, decapitate.

Au urmat mai multe incidente similare și, de fiecare dată, cadavrele au fost găsite decapitate. Capetele nu au fost găsite niciodată.

Pe lângă aceste incidente sinistre, în parc au avut loc și numeroase dispariții. Începând cu 1969, 44 de oameni au dispărut fără urmă în pădurile dese.

De asemenea, în zonă au fost raportate OZN-uri și lumini misterioase. Vinovații din spatele acestor incidente tulburătoare încă nu au fost descoperiți.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu