3 locuri cu renume sumbru, de care oamenii se feresc

De când ne știm, suntem într-o perpetuă explorare a lumii. Curiozitatea, ajutată de dezvoltarea unor tehnologii tot mai sofisticate, ne-a ajutat să cunoaștem aproape fiecare colțișor al planetei.

Și totuși, pe Pământ există câteva regiuni în care nimeni nu se înghesuie să ajungă. Ori pentru că sunt periculoase, ori din cauză că au un renume nefast, locurile prezentate în acest articol țin departe mulțimile.

1

Insula unde virusul herpetic B e la el acasă

Locuri sumbre - Maimuta
Foto: iStock

Insula Morgan are 18 kilometri pătrați și se află lângă coasta statului american Carolina de Sud. La o primă impresie, ai spune că este un loc potrivit pentru o vacanță relaxată. Dar lucrurile stau chiar pe dos.

Pe insulă se află o colonie de maimuțe infectate cu virusul herpetic B, care este mortal pentru oameni.

Insula adăpostește această colonie, formată din 3.000 de maimuțe Rhesus, începând cu anii ’70. Animalele sunt folosite de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase în scopuri de cercetare.

De aceea, toate maimuțele care locuiesc aici sunt protejate prin lege. Primatele de pe insulă au contractat virusul herpetic B de la o maimuță infectată care a reușit să evadeze de la Centrul de Cercetare a Primatelor din Caraibe.

Pentru că nu putea controla epidemia, guvernul statului Carolina de Sud a decis să rezerve insula cercetării. Astfel, oamenilor le este interzis accesul, deoarece s-ar putea infecta.

2

Mormântul unui împărat chinez, sigilat de două milenii

Săpat în interiorul unui deal din China, mormântul împăratului chinez Qin Shi Huang Di nu a mai fost deranjat de peste 2.000 de ani.

Experții cred că artefactele din locul de veci ar putea elucida misterul multor evenimente istorice, însă nimeni nu a îndrăznit vreodată să-l exploreze.

Locuri sumbre - Mormant 02
Foto: Pinterest

Mormântul a fost descoperit în 1974 de un grup de fermieri; unul dintre ei dăduse peste o figurină de teracotă ce reprezenta un soldat în mărime naturală.

Oamenii nici măcar nu bănuiau că descoperirea lor avea să ducă la excavarea a încă 2.000 de astfel de statuete, cunoscute azi drept Armata de Teracotă. Experții estimează că în mormântul împăratului s-ar putea găsi 8.000 de astfel de soldați.

Savanții lucrează în acest sit de mai bine de 40 de ani și încă nu s-au atins de partea principală a mormântului, unde se află cadavrul împăratului.

Textele antice spun că împăratul a creat un întreg palat în interiorul mormântului. Înăuntru, spun scrierile, se află până și tavane care înfățișează cerul înstelat.

Este evident că orice arheolog ar fi încântat să descopere o asemenea comoară. Cu toate acestea, locul de veci este privit cu mult scepticism. Pe de o parte, localnicii sunt convinși că este încărcat cu energie negativă din cauza spiritului malefic al monarhului.

Oamenii se tem că, odată mormântul deschis, spiritul împăratului ar putea ieși și s-ar putea răzbuna pe cei care l-au deranjat. Mai mult, o credință populară spune că locul de veci este înconjurat de un râu de mercur.

Nu doar superstițiile i-au împiedicat pe oameni să exploreze mausoleul împăratului. Tehnologiile de excavare de azi sunt destul de rudimentare pentru o asemenea misiune.

„Faptul că nu am explorat în întregime zona se datorează, în parte, respectului pentru cei în vârstă. Dar adevărul este că nimeni nu dispune la această oră de tehnologia necesară pentru a excava și a explora zona în mod corespunzător”, a declarat arheologul Kristin Romey pentru National Geographic.

3

Parcul Național Nahanni: dispariții misterioase și decapitări

Locuri sumbre - Parc national 02
Cei din tribul Nahanni erau renumiți pentru violența lor. Foto: Pinterest

În mijlocul sălbăticiei Canadei se află Parcul Național Nahanni, cunoscut popular drept „Valea oamenilor fără cap”. Desigur, acest nume sinistru nu i-a fost atribuit degeaba.

De-a lungul timpului, numeroși oameni au dispărut în parc și au fost găsiți decapitați. De mii de ani, locul este învăluit de mistere și superstiții. Localnicii de aici cred că în pădurile lui bântuie spirite malefice.

Cândva, aici locuia tribul Nahanni, ai cărui membri erau renumiți pentru violență. Localnicii spun că membrii tribului obișnuiau să poarte măști și armuri înfricoșătoare și că își decapitau victimele.

Dar, la un moment dat, întregul trib a dispărut în mod misterios și nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu el.

În secolul XVIII, între negustorii europeni s-a răspândit vestea că pădurile întinse din Nahanni adăposteau rezerve vaste de aur și alte bogății.

Mânați de dorința de a se îmbogăți, aici au sosit mineri din lumea întreagă. Aceasta este perioada în care a luat naștere legenda cadavrelor decapitate.

Totul a început cu doi mineri, frații Willie și Frank McLeod, care au dispărut în pădure, iar cadavrele lor au fost găsite decapitate. Au urmat mai multe incidente similare și de fiecare dată cadavrele erau descoperite decapitate.

Pe lângă aceste crime sinistre, în parc au avut loc și numeroase dispariții. Din 1969, 44 de oameni au dispărut fără urmă în pădurile dese, în care au fost raportate inclusiv apariții de OZN-uri și lumini misterioase.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, vezi episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Lasă un comentariu