Laurent Simons, copilul genial care va absolvi facultatea la vârsta de 9 ani

În afara școlii, belgianul Laurent Simons, în vârstă de nouă ani, este un copil obișnuit: joacă jocuri video precum Fortnite sau Minecraft, petrece timp pe platformele sociale și călătorește cu plăcere. Însă, când este vorba de învățătură, este mai bun decât studenții cu zece ani mai în vârstă decât el.

Dacă toate merg bine și Laurent Simons își termină proiectul de licență la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven, Olanda, va obține diploma de inginer în luna decembrie, potrivit New York Times.

În afara orelor de școală, spune tatăl copilului, Laurent Simons este ca orice alt copil de vârsta lui. Foto: Alexander Simons

Cei mai mulți au nevoie de trei ani pentru a absolvi aceste cursuri, însă Laurent s-a înscris abia anul trecut, după ce a absolvit liceul, și va termina facultatea în scurt timp.

Toate acestea, mulțumită intelectului său superior și capacității remarcabile de a asimila un volum mare de informație în timp scurt, ceea ce le permite profesorilor să îl treacă prin programa universitară într-un ritm mult mai accelerat.

„A fost ceva deosebit și foarte plăcut. Capacitatea de absorbție a lui Laurent este foarte ridicată, ceea ce înseamnă că materia este parcursă cu repeziciune”, spune despre munca sa cu cel mai tânăr student al său Peter Baltus, profesor de electronică integrată.

Părinții lui Laurent își aduc aminte că bunicii copilului le-au spus că era „deosebit” încă de la o vârstă fragedă, dar ei nu au acordat multă atenție acestor observații.

Laurent Simons, fotografiat în 2018, la scurt timp după ce a terminat liceul. Foto: Getty

Însă copilul a început școala primară când avea patru ani și la vârsta de șase ani era deja la liceu. Apoi a început facultatea și profesorii spuneau mereu că era un copil impresionant. Așa că părinții băiatului au acum confirmarea tuturor că au un copil deosebit.

Micul geniu spune că, după ce va absolvi facultatea, în decembrie, vrea să studieze medicina și să înceapă să lucreze în domeniul inimilor artificiale.

Este un domeniu despre care mulți experți spun că are potențialul să revoluționeze medicina, însă Laurent are motive personale. Bunicii care l-au crescut sufereau de afecțiuni cardiace și băiatul vrea să ajute oamenii cu afecțiuni similare.

Părinții spun că, în afara orelor de studiu, Laurent este un copil obișnuit, cu hobby-uri obișnuite (jocuri video, filme pe Netflix și călătoritul), dar au fost acuzați că l-au transformat într-o celebritate, lăsându-l să dea interviuri și să apară la știri.

Părinții se ocupă și de profilurile copilului de pe platformele sociale, despre care unii sunt de părere că trebuie accesate doar de adulți. Unii critici spun că, grăbind educația băiatului, părinții i-au răpit copilăria.

Însă tatăl lui Laurent a reacționat spunând că realizările de până acum nu i-au fost impuse fiului său, ci fac parte din cursul firesc al vieții lui.

În continuare, descoperă alte câteva cazuri de copii geniali care au intrat în istorie: 5 cei mai tineri oameni care și-au luat doctoratul.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

2 comentarii la „Laurent Simons, copilul genial care va absolvi facultatea la vârsta de 9 ani”

    • E greu de crezut că poți termina liceul și facultatea fără să și înțelegi ceea ce memorezi. Un examen nu înseamnă doar regurgitarea informației. Poate că o mai „scalzi” la anumite discipline – o dată, de două ori -, dar cum rezolvi o problemă de [introduceți aici numele unei științe exacte] fără să și pricepi enunțul? Deci, nu prea stă în picioare concluzia dvs.

      Răspunde

Lasă un comentariu