VIDEO Ce ciudățenii inventau oamenii în trecut: Lama pentru pietoni

Din laboratorul de invenții ciudate: lamele care curăță zăpada îndepărtau orice obstacol, chiar și pietonii, în cazul de față. Să lovească un pieton este coșmarul oricărui șofer.

De cele mai multe ori, pietonii sunt imprevizibili și neatenți, iar din această cauză riscă să fie accidentați de mașini. Inginerii auto se străduiesc de mult să rezolve această problemă, dar fără rezultate prea bune.

Cei mai creativi de până acum au fost inginerii din anii ’30, care au inventat niște dispozitive de-a dreptul hilare.

Invenții ciudate și o soluție demnă de comedie

invenții ciudate - Lama pentru pietoni
Foto: captură video

Una dintre bizarele mașinării a fost concepută în 1939 de doi inventatori din orașul englez Sheffield, însă nu a fost folosită de producătorii de mașini. În cele ce urmează, vei înțelege și de ce.

Dispozitivul semăna cu o lamă de pe mașinile de curățat zăpada și avea… cam același rol. Să dea obstacolele la o parte. Pietonii, în cazul nostru. Lama era mobilă și pliabilă și trebuia montată pe bara din față a mașinii, în forma pliată.

invenții ciudate - Lama pentru pietoni inchisa
Foto: captură video

În cazul în care șoferului îi ieșea în cale un pieton, pentru a nu-l accidenta, acționa lama din interiorul mașinii. Aceasta se deschidea și îl lua pe sus pe pieton, fără a-l lovi.

Cei doi inventatori au realizat și un filmuleț de prezentare, prin care au încercat să-și popularizeze invenția.

Invenții ciudate – Germanii foloseau plasele de siguranță

invenții ciudate - Plasa pietoni
Foto: atlasobscura.com

Tot la începutul secolului trecut, când industria auto era la începuturi, germanii erau preocupați de siguranța pietonilor. Spre deosebire de englezi, nemții au montat pe partea din față a unei mașini o plasă elastică, înconjurată de un cadru metalic.

În cazul în care mașina lovea un pieton, acesta din urma era prins în plasa respectivă ca într-o cupă. Deși n-a pățit nimic, pietonul din filmul de prezentare de mai jos nu pare prea confortabil în această ipostază 🙂

Te-ai amuzat privind aceste invenții? Au mai fost și altele: Au vrut să revoluționeze munca, dar a ieșit de râsul lumii


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu