Lacul Iubirii, din Dubai, luciul de apă în forma unor inimi amenajat de un șeic

Lacul Iubirii, un lac artificial creat astfel încât să semene cu două inimi, situat în deșert, în apropierea Dubaiului, este una dintre cele mai impresionante atracții pentru cuplurile romantice care vizitează Orientul Mijlociu.

De la insula sa emblematică în formă de palmier, până la zgârie-nori precum Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, Dubaiul nu duce lipsă de obiective turistice de renume mondial, dar mai sunt încă multe de descoperit printre dunele deșertului din jurul celui mai populat oraș din Emiratele Arabe Unite.

Foto: Instagram / Faz3

Una dintre aceste bijuterii ascunse este Lacul Iubirii, format dintr-un luciu de apă în formă de inimi împletite situate în apropierea oazei Al Qudra. Măsurând 550.000 de metri pătrați, această atracție turistică ieșită din comun este vizibilă din spațiu.

Lacul Iubirii este situat la o distanță considerabilă de zonele urbane – circa 50 de kilometri – și este o adevărată oază. Cât vezi cu ochii, numai deșert…

Nu putem decât să ne imaginăm resursele necesare pentru amenajarea acestui loc, mai ales având în vedere că, în afară de lacul în formă de inimi, locul este împodobit cu sute de mii de arbuști, peste 16.000 de copaci și mii de flori colorate aranjate în formă de inimă sau în forma literelor „L”, „O”, „V” și „E”.

Foto: Google Maps

Prezentat în noiembrie 2018, Lacul Iubirii din Dubai a început să atragă atenția după ce șeicul Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prințul moștenitor al Dubaiului, a distribuit o fotografie aeriană a acestuia pe popularul său cont de Instagram, cu textul „Vouă, tuturor.”

Deși Lacul Iubirii a devenit o destinație populară pentru romanticii din Orientul Mijlociu, pentru a-i aprecia cu adevărat frumusețea, trebuie să îl vezi de la cel puțin 50 de metri înălțime. Altfel, de la sol, vei vedea un simplu lac cu maluri ondulate.

Ca să îl vezi de la înălțime, trebuie să închiriezi un elicopter sau îl poți filma cu o dronă, pentru care veți avea nevoie de un permis.

Foto: Instagram / Faz3

Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu ți se pare la îndemână, poți admira Lacul Iubirii din confortul casei, răsfoind fotografiile de pe internet sau explorându-l virtual cu Google Earth.

Cum cuvântul „Love” este format din sute de copaci, nici acest amănunt nu poate fi observat de la sol; de jos, privitorii văd doar arbori. Aici, aproape totul este în formă de inimă, lacul, aranjamentele florale și chiar și terenul de badminton amenajat în incintă.

Foto: Instagram / Faz3


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu