O femeie s-a dus la spital în costum de girafă ca să se protejeze de coronavirus

Coronavirusul a pus în alertă întreaga lume, dar în China, locul de origine a epidemiei, oamenii iau orice măsură de precauție pentru a evita contaminarea, chiar cu riscul de a cădea în ridicol.

Este și cazul unei femei identificate drept „doamna He”, care a ajuns subiect de știri după ce a fost înregistrată video în timp ce vizita un spital din Luzhou, din sud-vestul Chinei, într-o ținută neobișnuită: un costum de girafă gonflabil din plastic.

În încercarea de a se proteja de coronavirus, doamna He a purtat un costum de girafă gonflabil. Foto: SCMP

În filmul publicat de platforma video chineză Pear Video, femeia poate fi văzută plimbându-se în costumul incomod, având drept vizor o mică fantă acoperită cu folie de plastic transparent.

Întrebată de ce a îmbrăcat costumul de petrecere, femeia a spus că, fiind cel mai în formă membru al familiei sale, era responsabilitatea ei să meargă la spitalul unde tatăl său se trata de obicei înainte de epidemia de coronavirus ca să-i ceară medicului să efectueze o consultație virtuală, prin camera web.

Femeia și-a pus pe față o mască medicală expirată pe care o avea acasă, dar, temându-se că nu era suficient ca să o protejeze, a decis să poarte și costumul de girafă din plastic.

„Am purtat această mască multă vreme. Nu se mai găsesc măști de vânzare”, a spus He.

Înregistrată de personalul spitalului pentru ținuta ei neobișnuită, He a făcut senzație pe rețelele de socializare chineze, stârnind zâmbetele utilizatorilor într-un moment în panica atinge cote alarmante.

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Un comentariu la „O femeie s-a dus la spital în costum de girafă ca să se protejeze de coronavirus”

  1. Omul, cocoțat în vârful lanțului trofic, dar cu o inteligență inferioară unei găini.
    Omul, fiinta care este direct înrudita cu animalele care trăiesc în turmă. Ce-i mai place turma omului…. hehe… Dacă s-ar mediatiza la TV câteva săptămâni faptul că băutul urinei de cal face bine la ficat, iar o mana de retardați ar face-o, turma s-ar mari imediat. “A spus la TELEVIZOR!!!” TV-ul e Biblia retardaților care nu gandesc!

    Televizorul este o minciuna și unealta principală a manipularii, iar coronavirus este doar o gripa, că oricare alta. Dacă ești sănătos, vei fi bine – că și până acum. Daca ești muribund, s-ar putea ca o gripa că asta să îți pună capac. E posibil.

    Răspunde

Lasă un comentariu