Kupata, câinele maidanez care ajută copiii să traverseze strada

Un câine fără stăpân a devenit o adevărată vedetă internațională după ce un videoclip în care apare ajutând un grup de copii să treacă strada a devenit viral.

De parcă ar fi un ciobănesc care își protejează turma, câinele latră la mașinile care nu opresc la trecerea pentru pietoni în timp ce copiii traversează spre un parc.

În imaginile încărcate pe Facebook – și care au deja mai mult de 24 de milioane de vizualizări – se poate vedea cum câinele, poreclit Kupata („Cârnăciorul”), sare în fața mașinilor și latră pentru a-i forța pe șoferi să oprească, în timp ce copiii încep să traverseze strada spre un parc din orașul georgian Batumi.

Foto: Facebook / Beka Tsinadze

În vârstă de aproximativ patru ani, câinele curajos trăiește în apropierea unui bloc de lângă parc, iar „ajutorul acordat copiilor la traversarea străzii a devenit activitatea lui preferată”, spun locatarii.

„Uneori îi așteaptă pe copii chiar și o oră. Îi așteaptă zilnic la trecerea de pietoni. Nu a lipsit nicio zi. Vecinii au grijă de el, iar copiii îl iubesc. Îl cheamă Kupata fiindcă este hrănit bine și este gras ca un kupata (cârnăcior)”, a declarat o femeie din cartierul georgian pe străzile căruia trăiește câinele.

Atitudinea animalului i-a adus și un premiu, acordat de Departamentul de Turism din regiunea Adjara, din care face parte Batumi.

Autoritățile au creat pentru Kupata un adăpost cu o stea care amintește de Walk of Fame de la Hollywood. „People’s Choice” („Alegerea publicului”) este mesajul inscripționat în georgiană și în engleză pe steaua a câinelui fără stăpân.

„Faimosul Kupata are acum propria sa casă. Această decizie a fost luată în semn de recunoștință pentru câine, pentru activitatea de protecție și pentru comportamentul său exemplar”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe pagina Facebook a autorității pentru turism din Adjara.

În plus, admiratorii câinelui au creat o pagină Facebook unde încarcă înregistrări video cu activitatea câinelui. În prezent, Kupata are aproximativ 8.000 de urmăritori pe internet.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Un comentariu la „Kupata, câinele maidanez care ajută copiii să traverseze strada”

  1. Momentul ala cand un caine este mai destept decat un oras intreg 🙂
    Ah, din comentariile mele reiese ori depresie ori ca mi-am pierdut credinta in omenire. Imi plac cel mai mult introvertitii si oamenii spirituali 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu