Joaquin Garcia, funcționarul care și-a încasat salariul 6 ani fără să meargă la muncă

Un funcționar spaniol a chiulit ani de zile de la serviciu fără ca vreun șef să observe. Joaquin Garcia nu s-a prezentat la locul de muncă, la compania de apă a orașului, vreme de cel puțin șase ani.

Abia în pragul pensionării, când a venit momentul să ridice un premiu pentru întreaga activitate, șefii săi și-au dat seama că, de fapt, angajatul nu mai dădea pe la serviciu de multă vreme.

Joaquin Garcia, funcționarul care și-a încasat salariul 6 ani fără să meargă la muncă
În anii în care a chiulit de la serviciu, Joaquin Garcia a studiat filosofia. Foto: Pinterest

Garcia a început să lucreze pentru autoritățile locale din orașul Cadiz, situat în sud-vestul Spaniei, în 1990, potrivit El Mundo, iar câțiva ani mai târziu a fost repartizat la compania de stat Agua de Cadiz, unde avea ca sarcină de serviciu supravegherea unei stații de tratare a apelor reziduale.

În 2010, când Garcia trebuia să își ridice medalia pentru „loialitate și implicare de-a lungul carierei”, cel care îl angajase, viceprimarul Jorge Blas Fernandez, s-a întrebat unde este angajatul:

„Apărea încă pe statul de plată, așa că m-am gândit: Unde o fi? S-a pensionat? A murit?, a declarat Fernandez pentru publicația spaniolă.

După ce fostul director al companiei de apă, care avea biroul vizavi de cel al lui Garcia, i-a spus lui Fernandez că nu și-a mai văzut angajatul de câțiva ani, viceprimarul l-a sunat pe inginer și l-a chemat la el în birou.

„L-am întrebat: Ce faci azi? Ieri ce-ai făcut? Dar luna trecută? Nu a putut răspunde”, a relatat viceprimarul.

Ca urmare a vacanței de șase ani, Garcia a fost obligat de un judecător să plătească o amendă de 27.000 de euro, echivalentul salariului pe un an, după ce s-a constatat că inginerul nu a mai trecut pe la birou vreme de „cel puțin șase ani” și nu a făcut „absolut nicio lucrare” între 2007 și 2010, anul dinaintea pensionării sale.

Garcia a declarat în fața instanței că, de fapt, s-a prezentat la birou, deși a recunoscut că „este posibil să nu fi respectat întocmai programul de lucru”. Inginerul a declarat că a fost victima hărțuirii la locul de muncă din cauza orientărilor politice socialiste ale familiei sale și că a fost marginalizat în mod deliberat în cadrul companiei.

Prietenii lui au declarat pentru El Mundo că inginerul nu a vrut să raporteze acuzațiile de hărțuire deoarece „avea o familie de întreținut” și era îngrijorat că nu va găsi un alt loc de muncă la vârsta sa. Potrivit acestora, Garcia „a fost atât de deprimat din cauza situației, încât a consultat un psihiatru”.

Tribunalul a concluzionat că, în cea mai mare parte a perioadei în care Garcia a fost angajat, compania din subordinea primăriei a crezut că inginerul era angajat al consiliului municipal, în timp ce consiliul municipal a crezut că bărbatul lucra pentru compania de apă.

Garcia a profitat la maximum de confuzie, devenind un cititor pasionat de filosofie și un expert în operele lui Spinoza, filosof olandez care a pus bazele Iluminismului.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu