Enigma lui Jean Hilliard, femeia care a revenit la viață după ce a fost congelată la -30° Celsius

Cu toții am auzit de cazuri medicale excepționale. Cele mai multe pot fi explicate. Însă ce ne facem cu cele pe care nimeni nu le poate desluși?

Un astfel de miracol a avut loc în 1980, când o fată pe nume Jean Hilliard a înghețat la -30 grade Celsius, iar apoi a revenit la viață, în mod inexplicabil. Doctorii pur și simplu nu au nicio explicație a felului în care fata a supraviețuit, însă povestea este cât se poate de adevărată.

Pe data de 20 decembrie 1980, automobilul lui Jean Hilliard, în vârstă de 19 ani, a derapat pe un drum cu gheață și s-a oprit într-un șanț. Fata se îndrepta către casă, după ce fusese în vizită la o prietenă.

S-a temut să moară congelată

Jean nu a fost rănită în urma incidentului, dar nu a rămas în mașină, temându-se că va muri înghețată. S-a gândit să meargă până la casa unui prieten care locuia în apropiere.

Totuși, temperatura era de minus 30 de grade Celsius, iar casa acestui prieten se afla la o oarecare distanță. Jean mergea contra vântului, iar picioarele o dureau cumplit din cauza frigului.

După ce a mers 3 kilometri prin zăpadă, tânăra s-a prăbușit pe strada din fața casei prietenului său. După cum avea să-și amintească mai târziu, Jean a văzut șoseaua din fața casei și a căzut brusc din cauza extenuării.

Nu se mai putea mișca. Când puterile au părăsit-o și a căzut, ceasul arăta ora 1. Fata a zăcut acolo preț de șase ore, în stare de inconștiență.

În acest timp, corpul îi îngheța încetul cu încetul și Jean începea să se prefacă într-o statuie de gheață. Corpul i se transformase deja într-un bloc gheață atunci când prietenul ei, Wally Nelson, a ieșit din casă și a văzut-o întinsă pe jos.

A zăcut 6 ore în zăpadă, la -30 de grade

Era ora 7 dimineața. Wally a crezut că era moartă, fiindcă fața fetei era albă ca varul. În jurul orei 8, Jean a fost dusă la spitalul din localitate, unde doctorii habar n-aveau ce să-i facă pentru a o salva.

Corpul ei nu a răspuns la nicio formă de îngrijire medicală. După cum au relatat ulterior medicii, Jean respira foarte încet și inima ei avea doar câteva bătăi pe minut.

Nu exista niciun spațiu în care să fie introdus termometrul pentru a-i lua temperatura. Era înghețată bocnă și complet rigidă. Nu putea să-și miște nici încheieturile.

Doctorii n-au putut să-i miște nicio parte a corpului și nici măcar n-au reușit să-i penetreze pielea cu acul seringii. Ochii fetei, congelați și ei, nu reacționau deloc la lumină.

Era complet înghețată și se părea că nu are nicio șansă de supraviețuire. Fără să poată face mai multe, doctorii i-au pus pansamente calde și umede pe corp, pentru a-i crește temperatura.

În jurul prânzului, însă, Jean a început să geamă și a cerut apă. În mod miraculos, revenise la viață. Pe durata nopții, a început să-și miște ușor brațele și mâinile și, până să treacă trei zile, reușise să își miște și picioarele.

Cel mai ciudat caz din istoria medicinei

Interesant este faptul că nu a fost nevoie de nicio amputare. Toate predicțiile doctorilor, care susțineau că avea să-și piardă ambele picioare, s-au dovedit eronate.

Doctorii au fost uimiți și au spus că era pentru prima oară când erau martorii unei asemenea reveniri. În final, Jean nu și-a pierdut niciun membru. Și-a petrecut șase zile în secția de recuperare intensivă, înainte de a fi dusă într-o cameră de spital obișnuită.

După 49 de zile, Jean a fost externată din spital, fără să sufere vreo afecțiune permanentă. De fapt, era într-o stare perfectă.

Acest mister medical este încă neelucidat. Este pur și simplu imposibil de înțeles cum poate supraviețui un om după ce a fost înghețat într-un asemenea grad.

Natura este cu adevărat miraculoasă…

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Abonează-te gratuit la newsletter ca să primești săptămânal cele mai interesante articole, aplicații și cărți pe care le descoperim.

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

3 comentarii la „Enigma lui Jean Hilliard, femeia care a revenit la viață după ce a fost congelată la -30° Celsius”

    • La -30 grade nici grasimea cat o vaca nu te ajuta =) . Sub temperatura inghetului,apa din celule ingheata,ele se sparg si adio viata,si cu toate astea,sunt si oameni care au supravietuit 24 ore (daca nu mai mult) inghetati in apa unui lac dupa ce au cazut in el (cu atv,scuter de zapada sau masina,nu mai stiu sigur).

Lasă un comentariu