Un primar italian folosește dronele ca să-i înjure pe cei ce ies din izolare

Dronele sunt folosite în multe părți ale lumii pentru a controla răspândirea coronavirusului. De exemplu, în China și în India au fost folosite pentru a pulveriza dezinfectant, iar în Europa sunt utilizate pentru a-i depista pe cei care încalcă regulile carantinei.

Până și în România, la Cluj-Napoca, dronele survolează orașul pentru ca autoritățile să-i identifice pe cei ce ies din izolare.

Cateno de Luca
Cateno De Luca, primarul orașului Messina. Foto: News 1

Dar primarul orașului Messina, din nord-estul Siciliei, a dus utilizarea dronelor la un alt nivel: le folosește pentru a-i înjura și goni pe cei care încalcă regulile carantinei.

Potrivit EuroNews, primarul Cateno De Luca a afirmat că abia așteaptă să verifice toate satele pe monitoare, iar dronele vor fi „peste tot”.

Țintele: doi bărbați care se plimbau în pădure

Edilul a postat pe Facebook un videoclip filmat dintr-o dronă care gonește doi bărbați ieșiți la plimbare în pădure, difuzând mesajul furios al primarului.

„Unde p*** mergi?! Întoarce-te acasă! Nu ieși din casă! Acesta este ordinul primarului și cu asta basta!”, se aude mesajul primarului.

Autoritățile din Italia, țara europeană cea mai afectată de pandemie, încearcă prin orice mijloace să-i țină pe oameni în case pentru a preveni răspândirea bolii, unii – precum primarul De Luca – recurgând la metode extreme.

Italienii sunt forțați să stea în casă încă din 10 martie, în timp ce țara se luptă cu răspândirea coronavirusului. Cei care încalcă regulile riscă o amenzi de până la 3.000 de euro.

Și Spania a început să folosească drone pentru a-i controla pe oameni, în încercarea de a-i face să rămână în izolare.


Fiecare țară reacționează în felul ei la pandemia de COVID-19. În timp ce un primar din Germania s-a infectat voit cu virusul pentru a se imuniza, preoții din Republica Moldova sfințesc țara din avion, cu moaște și icoane, iar președintele Belarusului îi îndeamnă pe cetățeni să facă saună și să bea vodcă.

Ca să știi mai mult, citește „Jurnalul Annei Frank”

Descoperit în încăperea în care și-a petrecut ultimii ani din viață, jurnalul remarcabil al Annei Frank este o amintire puternică a ororilor războiului și un testament al spiritului uman. În jurnalul ei, copila de doar 13 ani a consemnat impresii vii despre experiențele sale de-a lungul petrecuți în ascunzătoare. Profundă, emoționantă și surprinzător de plină de umor, povestea spusă de Anne Frank este un comentariu fascinant despre curaj și fragilitatea umană, dar și autoportretul unei adolescente sensibile și inteligente, al cărei destin s-a sfârșit tragic.

„Jurnalul Annei Frank” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu