Un primar italian folosește dronele ca să-i înjure pe cei ce ies din izolare

Dronele sunt folosite în multe părți ale lumii pentru a controla răspândirea coronavirusului. De exemplu, în China și în India au fost folosite pentru a pulveriza dezinfectant, iar în Europa sunt utilizate pentru a-i depista pe cei care încalcă regulile carantinei.

Până și în România, la Cluj-Napoca, dronele survolează orașul pentru ca autoritățile să-i identifice pe cei ce ies din izolare.

Cateno de Luca
Cateno De Luca, primarul orașului Messina. Foto: News 1

Dar primarul orașului Messina, din nord-estul Siciliei, a dus utilizarea dronelor la un alt nivel: le folosește pentru a-i înjura și goni pe cei care încalcă regulile carantinei.

Potrivit EuroNews, primarul Cateno De Luca a afirmat că abia așteaptă să verifice toate satele pe monitoare, iar dronele vor fi „peste tot”.

Țintele: doi bărbați care se plimbau în pădure

Edilul a postat pe Facebook un videoclip filmat dintr-o dronă care gonește doi bărbați ieșiți la plimbare în pădure, difuzând mesajul furios al primarului.

„Unde p*** mergi?! Întoarce-te acasă! Nu ieși din casă! Acesta este ordinul primarului și cu asta basta!”, se aude mesajul primarului.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Autoritățile din Italia, țara europeană cea mai afectată de pandemie, încearcă prin orice mijloace să-i țină pe oameni în case pentru a preveni răspândirea bolii, unii – precum primarul De Luca – recurgând la metode extreme.

Italienii sunt forțați să stea în casă încă din 10 martie, în timp ce țara se luptă cu răspândirea coronavirusului. Cei care încalcă regulile riscă o amenzi de până la 3.000 de euro.

Și Spania a început să folosească drone pentru a-i controla pe oameni, în încercarea de a-i face să rămână în izolare.


Fiecare țară reacționează în felul ei la pandemia de COVID-19. În timp ce un primar din Germania s-a infectat voit cu virusul pentru a se imuniza, preoții din Republica Moldova sfințesc țara din avion, cu moaște și icoane, iar președintele Belarusului îi îndeamnă pe cetățeni să facă saună și să bea vodcă.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu