Istoria interzisă: Simboluri oculte care fac legătura între civilizațiile antice

istoria-interzisa-simboluri-oculte-care-fac-legatura-intre-civilizatiile-antice-featured

O întrebare care ne macină pe toți în legătură cu istoria antică este „de ce au construit civilizațiile străvechi piramide și alte structuri megalitice pe toate continentele?” Dacă aceste civilizații nu erau conectate și nu comunicau în niciun fel, de ce au urmat tipare arhitecturale identice?

S-au inspirat din același loc? Cum se face că utilizau aceleași simboluri oculte? Sunt întrebări esențiale, ale căror răspunsuri rămân un mister pentru cei mai mulți istorici.

În continuare, îți prezentăm câteva dintre similitudinile cele mai frapante care leagă civilizațiile antice și care indică o legătură clară între ele, dar pe care curentul tradiționalist al istoriei continuă să o respingă.

De ce au construit anticii piramide în întreaga lume?

simboluri oculte - structuri-piramidale-in-jurul-lumii
Simboluri oculte. Piramide, peste tot piramide… De ce? Foto: Disclose TV

Să începem cu construirea piramidelor. Aceste monumente antice impresionante pot fi găsite peste tot în lume: de la piramide în trepte, la piramide clasice sau cu muchiile rotunjite, aproape toate culturile antice au construit piramide care pun la îndoială modul în care istoricii clasici privesc vechile civilizații.

Egiptenii, chinezii, civilizațiile precolumbiene, incașii, mayașii, aztecii și numeroase alte civilizații antice (posibil chiar și din Antarctica și, mai aproape de România, în Bosnia-Herțegovina zilelor noastre) au ridicat piramide care rezistă și acum. Până acum, nimeni nu a reușit să înțeleagă scopul real al acestor construcții.

Au fost ele într-adevăr concepute pentru a servi drept morminte? Sau poate erau folosite ca depozite, monumente în onoarea zeilor?

Sau – așa cum tot mai mulți încep să creadă – este, oare, posibil ca piramidele să fi fost construite pentru a capta energiile naturale ale planetei și ale universului?

Misterul piramidelor se adâncește atunci când ne dăm seama că unele dintre ele, precum cele de pe Platoul Gizeh, sunt aliniate astronomic.

Adevărul este că, deși am încercat din răsputeri să pricepem principiile fundamentale ale piramidelor construite de antici, încă nu avem nici cea mai vagă idee despre cum au fost capabile aceste civilizații să construiască ceva atât de grandios și, mai ales, de ce.

simboluri oculte „Precum în cer, așa și pe Pământ”. Aliniamente celeste oglindite în structuri terestre
Simboluri oculte. „Precum în Cer, așa și pe Pământ”. Aliniamente celeste oglindite în structuri terestre

Ceea ce ne intrigă și mai mult este faptul că majoritatea construcțiilor de acest gen au o componentă astronomică.

Dacă ne uităm la piramidele de pe Platoul Gizeh, la cele de la Teotihuacan sau chiar și la piramidele din China, vom vedea că toate par a fi aliniate cu anumite constelații.

Piramidele din Egipt au o legătură strânsă cu constelația Orion, care pare să fi fost foarte importantă nu doar pentru egipteni, ci și pentru azteci și predecesorii lor, chinezi și alte civilizații din lumea întreagă.

Cum au fost acești oameni, considerați primitivi, capabili să poziționeze monumente cu o asemenea precizie? Aceasta rămâne una dintre cele mai mari enigme ale istoriei.

Clame de metal… dovada unei tehnologii antice dispărute?

simboluri oculte - clame-de-metal
Foto: Disclose TV

Oare sunt aceste clame de metal dovada faptului că o civilizație avansată a locuit odată pe Terra, iar acum așteaptă să fie redescoperită?

Urme ale acestei presupuse tehnologii pot fi observate în templele megalitice și pe multe alte monumente preistorice din lume. Care era adevărata funcționalitate a acestor clame de metal?

Și, mai important, cum s-a propagat această tehnologie străveche în toate colțurile lumii? Urme ale clamelor de metal pot fi văzute la construcții realizate de egiptenii și grecii antici, civilizațiile precolumbiene, incași, dar și în alte zone.

Așadar, este oare posibil ca acești constructori antici să fi învățat tehnica din aceeași sursă? T-uri misterioase, sculptate în piatră, au fost descoperite la Tiahuanaco, Ollantaytambo, Koricancha și în situl de la Yuroc Rumi, Vilcabamba.

Aceste clame au mai fost folosite la construcția Parthenonului, dar și în Mesopotamia, Egipt, Cambodgia.

Simboluri oculte: Svastica, prezentă în aproape fiecare cultură

simboluri oculte - svastica
Simboluri, simboluri, simboluri… Foto: Disclose TV

Svastica este unul dintre cele mai vechi și mai răspândite simboluri de pe Pământ. În prezent, din cauza preluării simbolului de către naziști, există ideea preconcepută conform căreia svastica reprezintă răul și moartea, dar svastica era, la origini, un simbol al păcii și prosperității.

A fost utilizată de numeroase culturi și civilizații de-a lungul istoriei. Svastica, așa cum o cunoaștem astăzi, este, de fapt, un cuvânt în limba sanscrită și semnifică „ceea ce este bun” sau „totul este bun”.

Oricare ar fi traducerea, este clar că simbolul este pozitiv. În hinduism, svastica este un simbol sacru, asociat un norocul și prosperitatea.

Arheologii au avut păreri împărțite despre originea exactă a svasticii. Cercetările recente au arătat că cel mai vechi obiect cu motive în formă de svastică este o pasăre sculptată din fildeșul unui mamut, descoperită în așezarea paleolitică Mezine (Ucraina), care datează din 10.000 – 12.000 î.e.n.

Cultura Vinca – care se întindea în jurul Dunării, în România, Serbia, Bulgaria și Macedonia – a fost una dintre primele culturi care au folosit simbolul svasticii. De ce acest simbol se regăsește la atât de multe culturi este o întrebare încă rămasă fără răspuns.

Simboluri oculte: conul de pin

simboluri oculte - Conul de pin - un simbol al puterilor oculte ale minții?
Conul de pin – un simbol al puterilor minții?

Din Roma Antică în Mesopotamia, conul de pin sau de brad este, fără îndoială, unul dintre cele mai misterioase simboluri ce se regăsesc în arta și arhitectura antică.

Mulți cercetători susțin că simbolul conului de brad se referă la cel mai înalt grad de iluminare, lucru recunoascut în aproape toate culturile antice.

Se regăsește pe monumente construite de asiatici, babiolnieni, egipteni, greci sau romani. În mod bizar, conul de brad pare să fi avut aceeași semnificație în toate aceste culturi, și anume glanda pineală sau „cel de-al treilea ochi”.

La fel ca în cazul piramidelor sau al clamelor de metal, motivul pentru care acest simbol este atât de răspândit rămâne un mister.

Ca să știi mai mult, citește „Arme, virusuri și oțel”

De ce europenii au fost cei care au cucerit cea mai mare parte a planetei noastre? De ce nu chinezii sau incașii? De ce au evoluat orașele pentru prima dată în Orientul Mijlociu? De ce nu a apărut niciodată agricultura în Australia? Și de ce tropicele sunt acum capitala sărăciei globale? De ce istoria s-a desfășurat diferit pe diferite continente? În cartea sa, „Arme, virusuri și oțel”, câștigătoare a Premiului Pulitzer, omul de știință Jared Diamond analizează 13.000 de ani din trecutul omenirii și răspunde acestor întrebări prin explicații magistral argumentate.

„Arme, virusuri și oțel” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, eMag sau Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

7 comentarii la „Istoria interzisă: Simboluri oculte care fac legătura între civilizațiile antice”

    • Cunoasterea duce la evoluție si un raspuns duce la alte intrebari este absolut uman si probabil universal doar ca percepția noastra a timpului este problema (o viață pare prea puțin pentru a explora universul ce ne inconjoara si ne limiteaza)

  1. De fapt multe nu sunt secrete decat comparate cu versiunile oficiale ale istoriei aparitiei omenirii.Iar aceste versiuni oficiale sunt atat de contorsionate incat deja incalca flagrant bunul simt tehnic sau informational al epocii actuale.Varianta oficiala de care ne cramponam cu atata incapatanare a fost ori ticluita din rea vointa de niste initiati pentru a ne mentine in intuneric,ori statornicita de pseudo-somitatile secolelor trecute,din saracie de cunostinte sau din suficientza incremenirii lor in dogme.Apropos,acel basorelief aproape erotico reprezinta pe anunnaka ISHTAR,patroana la un moment din trecutul nestiut al cetatii Ur din Sumer.Ea era fecioara vesnic zvapaiata a corpului expeditionar de pe NIBIRU,venit pe pamant pentru a exploata aurul.Ca nepoata a lui EN-LIL,legiuitorul,cel ce guverna pamantul si fiul cel mare al stapanului ANU de pe NIBIRU,era rasfatata „zeilor”-astronauti,numiti in tablitele de lut Anunnaki.Pentru ca acest anunnaki,chiar si pe pamant traiau foarte mult in comparatie speranta de viata a oamenilor,ei erau vazuti ca nemuritori de catre stramosii nostri,creati chiar de anunnaki pentru a le prelua munca grea din minele si carierele de unde scoteau aurul.Annunaki din corpul expeditionar si-au impartit pana la urma pamantul in tari si tinuturi,si-au construit resedinte somptuoase care sa le aminteasca cat de cat de confortul planetei natale,le-au dotat cu tot felul de „electrocasnice” aduse de pe Nibiru si care cetelor de servi li se pareau obiecte cu puteri supranaturale ale zeilor.Dintre maimutele ameliorate,stramosi ai nostri si-au ales exemplare mai rasarite si cu mansarda ceva mai bine mobilata pe care i-a initiat sa se ocupe de treburile lor casnice si sa manuiasca aparatele.Palatele lor au devenit in ochii stramosilor nostri semisalbatici,temple patronate de un anumit zeu mare sau mai multi de rang inferior,caci marii seniori ai annunakilor nu acceptau sa-si imparta resedinta cu altii.Slujitorii alesi au devenit preotii prostimii,cu puteri sporite si care oficiau in temple.Dupa ce annunaki s-au ciorovait atat de tare incat s-au atacat intre ei cu arme nucleare,otravind pamantul,au plecat poate acasa la ei sau cine stie unde.Supravietuitorii dintre servi s-au adaptat la noile conditii de pe pamant,asa cum numai animalele pot s-o faca(Vezi fauna ce traieste bine-mersi in zona puternic radioactiva a Cernobalului).Urmasii lor suntem noi,omenirea de azi si am mostenit aceleasi moravuri ale celor care ne-au lasat o parte din genele care necompun ADN-ul.Continuam sa ne razboim,sa producem arme din ce in ce mai sofisticate si distrugatoare,sa nu ne pese de mediu si sa netaiem creanga de sub picioare ca sa zic asa.Sa fim orgoliosi si lacomi si amatori de placeri etc.In plus avem si partea pamanteana de zestre genetica.Mostenim cruzimea animalului pe care s-au altoit astronautii venetici.Un amestec exploziv de care nici nu suntem constienti,pentru ca nu ne stim ,majoritatea dintre noi originile adevarate.Toata preistoria fascinanta a umanitatii,nu numai ideile ce le-am expus mai sus,se afla scrisa de mii de ani pe tablitele de lut,gasite cu zecile de mii prin tot orientul mijlociu.Putine dintre ele s-au tradusde asa zisii sumerologi,savanti lingvisti specializati in vechea limba din Sumer,mama tuturor limbilor.Unul din traducatorii geniali a fost Zecharia Sitchin un evreu originar din Azerbaigean si tritor in SUA.Cititi-i cartile aparute si-n limba romana si va veti minuna si vi se vor limpezi multe nedumeririlegate de enigmele trecutului umanitatii.

    • Foarte bine zis! Doar o singura parere diferita ca limba din Sumer nu este chiar mama tututor limbilor….mai avem ceva lucruri interesante si la noi in tara dar tot datorita „variantelor oficiale” am fost tinuti in „intuneric” intentionat! in rest de acord 95%

  2. INCREDIBILIA.RO ! este adevarat ca vreti sa va dati destepti utilizand manipularea ca de altfel toata ”media”. Lucrurile sunt bine stiute si cercetate de oamenii seriosi si de meserie. voi prezentati aici basme,,! sau poate nici voi nu stiti ce..!

Lasă un comentariu