Izolatorul, casca pentru angajați care trebuia să crească productivitatea

Nu te poți concentra la serviciu? Încerci să fii productiv, dar în jurul tău se întâmplă tot felul de lucruri care îți distrag atenția? Este clar, ai nevoie de un izolator!

Lăsând gluma la o parte, izolatorul a fost una dintre acele invenții ciudate ale anilor ’20, pe care istoria le-a dat uitării. Și, spunem noi, bine a făcut.

Inventii ciudate - izolator 1
Foto: Bored Panda

Izolatorul era o cască bizară (și oarecum sinistră), inventată în 1925 de americanul de origine luxemburgheză Hugo Gernsback. Acesta a fost nu doar inventator, ci și scriitor și editor.

Scopul acestei invenții ciudate: creșterea productivității

Gernsback este numit uneori „Părintele Science-Fiction-ului”, iar când te uiți la bizara lui invenție este ușor de înțeles de ce. Scopul izolatorului era simplu: casca din lemn bloca orice fel de sunet venit din exterior.

Vizorul avea menirea de a-l ajuta pe purtător să-și concentreze privirea asupra a ceea ce avea de făcut. Pentru a face posibilă respirația, casca era conectată, printr-un furtun, la un tub de oxigen.

Inventii ciudate - izolator 2
Foto: boredpanda.com

Gernsback susținea că excentrica invenție putea reduce zgomotul cu până la 95% și că vizorul îngust elimina aproape total orice mișcare din apropiere.

Unul dintre dezavantajele acestei invenții ciudate era că te făcea să arăți complet ridicol, dar cel puțin persoana care o purta rămânea anonimă.

Din fericire, dispozitivul lui Gerbsback nu a avut priză la public.

Ca să știi mai mult, citește „Enciclopedia invențiilor”

Cartea conține o cronologie detaliată, îmbogățită cu ilustrații uimitoare, care spune povestea invențiilor și a descoperirilor făcute de-a lungul istoriei, de la cele mai primitive unelte de piatră până la cele mai recente sonde spațiale. Enciclopedia oferă amănunte despre cele mai importante evenimente științifice, cum ar fi Revoluția Industrială sau prima aselenizare, dar și despre extraordinara viaţă a oamenilor de știință ale căror idei au construit lumea așa cum o știm astăzi.

„Enciclopedia invențiilor” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Un comentariu la „Izolatorul, casca pentru angajați care trebuia să crească productivitatea”

Lasă un comentariu