fbpx

Invenții ciudate: Au vrut să revoluționeze munca, dar a ieșit de râsul lumii

Nu te poți concentra la serviciu? Încerci să fii productiv, dar în jurul tău se întâmplă tot felul de lucruri care-ți distrag atenția? E clar, ai nevoie de un „izolator”! Lăsând gluma la o parte, „izolatorul” a fost una dintre acele invenții ciudate ale anilor ’20, pe care istoria le-a dat uitării. Și, spunem noi, bine a făcut.

Inventii ciudate - izolator 1
Foto: boredpanda.com

Izolatorul era o cască bizară (și oarecum sinistră), inventată în 1925 de americanul de origine luxemburgheză Hugo Gernsback. Acesta a fost nu doar inventator, ci și scriitor și editor.

Scopul acestei invenții ciudate: creșterea productivității

Gernsback este numit uneori „Părintele Science-Fiction-ului”, iar când te uiți la bizara lui invenție e ușor de înțeles de ce. Scopul izolatorului era simplu: casca din lemn bloca orice fel de sunet venit din exterior.

Vizorul avea menirea de a-l ajuta pe purtător să-și concentreze privirea asupra a ceea ce avea de făcut. Pentru a face posibilă respirația, casca era conectată printr-un furtun la un tub de oxigen.

Inventii ciudate - izolator 2
Foto: boredpanda.com


Gernsback susținea că excentrica invenție poate reduce zgomotul cu până la 95% și că vizorul îngust elimină aproape total orice mișcare din apropiere. Unul dintre dezavantajele al acestei invenții ciudate era că te făcea să arăți complet ridicol, dar cel puțin persoana care o purta rămânea anonimă.

Dispozitivul lui Gerbsback nu a avut priză la public. E ușor de înțeles de ce: imaginează-ți că un coleg de-al tău vine la serviciu cu o asemenea cască pe cap. Nu-i așa că n-ai mai putea să te concentrezi? 🙂

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

  • Îmi place tot ce postați, site-ul e pentru cei curioși, pentru cei care vor sâ știe mai multe ! Felicitări !

  • >