Insula Păpușilor: Creația bizară a unei minți tulburate

Locurile cu un trecut întunecat și misterios sunt fascinante și stârnesc o atracție deosebită. Devin și mai interesante dacă sunt înconjurate de legende despre fantome și blesteme, însă elementele supranaturale nu sunt neapărat necesare pentru a-ți face „părul măciucă”.

Un astfel de loc este La Isla de las Munecas, adică Insula Păpușilor, din Mexic. Plină de păpuși vechi și deteriorate, agățate de crengile copacilor, insula este înspăimântătoare chiar și fără să cunoști povestea întunecată a acestui loc.

Insula Păpușilor este opera unui om tulburat

Insula Papusilor 01
Mii de păpuși sunt agățate în copacii de pe insulă. Foto: Alejandro De La Cruz / Flickr

Povestea Insulei Păpușilor este strâns legată de povestea lui Don Julian Santana Barrera. Originar din Xochimilco, un cartier din Mexico City, Santana Barrera și-a părăsit soția și familia la mijlocul secolului XX.

Imediat după aceea, s-a izolat pe o insulă de pe Lacul Teshuilo. Bărbatul nu și-a motivat niciodată gestul, dar în scurt timp a devenit evident că nu mai era întreg la minte. La scurt timp după ce s-a instalat în noua „casă”, a făcut o descoperire sinistră: cadavrul unei tinere înecate în lac.

Imediat, și-a făcut apariția o păpușă, plutind pe unul dintre canale. Acest eveniment avea să schimbe pentru totdeauna viața lui Santana Barrera și înfățișarea insulei.

Obsesia pentru păpuși

Papusi pe gard
Foto: Alejandro De La Cruz / Flickr

Santana Barrera a luat păpușa și a atârnat-o de un copac, pentru a liniști spiritul fetei decedate. Însă o singură păpușă nu era de ajuns.

În următorii 50 de ani, Santana Barrera a adunat diverse păpuși, pe care le-a atârnat de copaci. Unele erau întregi, altele în diferite stadii de degradare – fără cap, fără trunchi sau dezmembrate.

Toate acestea nu par a fi acțiunile unei persoane bine ancorate în realitate și, într-adevăr, există multe îndoieli legate de această legendă. Cea mai mare îndoială este legată de faptul că bărbatul a descoperit cu adevărat o fată moartă pe Insula Păpușilor.

Mulți oameni, inclusiv familia acestuia, nu cred că bărbatul a găsit vreun cadavru, deși este neclar dacă Santana Barrera a inventat povestea cu fata sau a făcut un fel de confuzie.

Cert este că, indiferent dacă fata a existat sau nu, bărbatul i-a dedicat restul vieții lui.

Moartea colecționarului de pe Insula Păpușilor

Și poate cel mai sinistru lucru este că până și moartea lui Santana Barrera a avut legătură cu povestea fetei înecate. În 2001, acesta a murit pe Insula Păpușilor, înecat în canal, în același loc în care (se presupune că) o descoperise pe fată.

Insula Papusilor 02
Foto: Unilad.co.uk

Aflând povestea, turiștii au început să se înghesuie pe Insula Păpușilor pentru a-i lăsa diverse ofrande, în special păpuși. Până și în ziua de azi oamenii îi onorează pe Santana Barrera și pe fată (fie că era reală sau nu) atârnând păpuși de copaci.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu