Insula Păpușilor: Creația bizară a unei minți tulburate

Locurile cu un trecut întunecat și misterios sunt fascinante și manifestă asupra noastră o atracție deosebită. E și mai interesant dacă un astfel de loc e înconjurat de legende despre fantome și blesteme, însă elementele supranaturale nu sunt neapărat necesare pentru a-ți face „părul măciucă”. Un astfel de loc este La Isla de las Munecas, adică Insula Păpușilor, din Mexic.

O insulă plină de păpuși vechi și degradate, agățate de crengile copacilor, este un lucru destul de înspăimântător chiar și fără să cunoști povestea întunecată a acestui loc.

Insula Păpușilor este opera unui om tulburat

Insula Papusilor 01
Mii de păpuși sunt agățate în copacii de pe insulă. Foto: Alejandro De La Cruz / Flickr

Povestea Insulei Păpușilor este strâns legată de povestea lui Don Julian Santana Barrera. Originar din Xochimilco, un cartier din Mexico City, Santana Barrera și-a părăsit soția și familia la mijlocul secolului al XX-lea. Imediat după aceea, s-a izolat pe o insulă de pe Lacul Teshuilo.

Bărbatul nu și-a motivat niciodată gestul, dar în scurt timp a devenit evident că nu mai era întreg la minte. La scurt timp după ce s-a instala în noua „casă”, a făcut o descoperire sinistră: cadavrul unei tinere fete înecate în lac.

Imediat, și-a făcut apariția o păpușă, plutind pe unul dintre canale. Acest eveniment a schimbat pentru totdeauna viața lui Santana Barrera și înfățișarea insulei.

Obsesia pentru păpuși

Santana Barrera a luat păpușa și a atârnat-o de un copac, pentru a liniști spiritul fetei decedate. Însă o singură păpușă nu era de ajuns.

Papusi pe gard
Foto: Alejandro De La Cruz / Flickr

În următorii 50 de ani, Santana Barrera a adunat diverse păpuși, pe care le-a atârnat de copaci. Unele erau întregi, altele în diferite stadii de degradare – fără cap, fără trunchi sau dezmembrate într-un fel sau altul.

Toate acestea nu par a fi acțiunile unei persoane bine ancorate în realitate și, într-adevăr, există multe îndoieli legate de această legendă. Cea mai mare îndoială este legată de faptul că bărbatul chiar a descoperit o fată moartă pe Insula Păpușilor.

Mulți oameni, inclusiv familia acestuia, nu cred că el a găsit vreo fată, deși este neclar dacă Santana Barrera a inventat povestea cu fata sau a făcut un fel de confuzie. Cert este că, indiferent dacă fata a existat sau nu, bărbatul i-a dedicat restul vieții lui.

Moartea colecționarului de pe Insula Păpușilor

Și poate cel mai sinistru lucru este că până și moartea lui Santana Barrera a avut legătură cu povestea fetei înecate. În 2001, el a murit pe Insula Păpușilor, înecat în canal, în același loc în care o descoperise pe fată.

Insula Papusilor 02
Foto: unilad.co.uk

Aflând povestea, turiștii au început să se înghesuie pe Insula Păpușilor, pentru a-i lăsa diverse ofrande, în special păpuși. Până și în ziua de azi, oamenii îi onorează pe Santana Barrera și pe fată (fie că era reală sau nu) atârnând păpuși de copaci.


Ți-a plăcut acest articol? Descoperă și Ororile de pe Insula Renașterii, locul unde sovieticii au testat arme biologice. Apoi, află despre Enigma „Ochiului” (El Ojo), insula circulară care se rotește în jurul propriei axe.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>