A fost înjunghiat în gât de un pește, dar a supraviețuit

Un băiat de 16 ani din Indonezia a fost la un pas să-și piardă viața după ce a fost înjunghiat în gât de un pește care a sărit brusc din apă, aruncându-l din barca din care pescuia.

Pe 18 ianuarie 2020, Muhammad Idul și prietenul său, Sari, au decis să meargă la pescuit pe timp de noapte. Băieții au ieșit pe mare de pe insula Buton, situată în sud-estul peninsulei Sulawesi.

Tanar indonezia
Foto: BBC

Totul a decurs conform planului, până când Sari și-a aprins lanterna și a îndreptat-o spre apă. Fasciculul de lumină a determinat peștele zărgan să sară din apă și să-și înfigă fălcile lungi și ascuțite în gâtul lui Muhammad, străpungându-l de la bărbie până la baza craniului.

Peștele a sărit din apă cu o viteză atât de mare, încât l-a aruncat pe Muhammad din barcă. În tot acest timp, zărganul i-a rămas înfipt în gât, punându-i viața în pericol.

Cumva, băiatul a reușit să imobilizeze peștele, a scos capul din apă și i-a cerut ajutorul prietenului său. Sari a avut inspirația să nu îl lase pe Muhammad să-și scoată zărganul din gât, pentru ca hemoragia să nu se înrăutățească.

A înotat cu peștele înfipt în gât

Cei doi băieți au înotat aproximativ 500 de metri până la țărm și au fugit până în satul lor. De îndată ce și-a văzut fiul cu un pește înfipt în gât, tatăl lui Muhammad și-a dat seama că situația este critică.

Pestele scos din gat
Chirurgii au avut nevoie de o oră pentru a extrage peștele din gâtul lui Muhammad. Foto: Daily Mail

L-a dus pe băiat de urgență la spital, unde doctorii au reușit să îndepărteze cea mai mare parte din corpul peștelui. Totuși, capul cu fălci lungi al zărganului nu a putut fi extras de medici, cărora le lipseau instrumentele necesare.

Muhammad a fost transportat la un spital din capitala provinciei, unde o echipă de cinci specialiști a avut nevoie de o oră pentru a îndepărta ce rămăsese din pește și a închide rana.

La cinci zile după operație, Muhammad se simțea deja mult mai bine. Gâtul îi era încă bandajat și nu îl putea mișca la dreapta, însă rana nu îl mai durea.

În ciuda pățaniei, această aventură bizară nu i-a potolit pasiunea pentru pescuit lui Muhammad.

Muhammad
Muhammad, după operație. Foto: BBC

„Trebuie să fiu mai atent data viitoare. Zărganii nu tolerează lumina, de aceea a sărit din apă și m-a străpuns”, a declarat băiatul de 16 ani pentru BBC Indonezia.


Ți-a plăcut acest articol? Citește povestea unui alt tânăr indonezian care a trecut prin clipe de coșmar pe mare. O poveste uimitoare de supraviețuire pe mare: 49 de zile într-o colibă, plutind în derivă.


Distribuie:

Citește în continuare

  • Georgescu Ionuț spune:

    E karma. Peștii sunt tot animale. Și, ca orice animal, se mai și apară când vad moartea cu ochii.
    Au existat nenumărate cazuri când pescarii au murit încercând sa prindă celebrii pești spadă. Pești, care, cu ultimele speranțe de viata, au sărit în barca fix în pescari și i-au înjunghiat precum Vlad Țepeș.
    Morala? Vegan. Unde se poate, desigur, ca dacă n-ai ce manca decât peste, atunci îți mai riști și viata, precum a pățit băiatul din acest articol.

  • >