10 lucruri inexplicabile și indicii oculte pe care le poți vedea pe Google Earth

Structuri ciudate, simboluri misterioase, baze militare sau epave ale navelor scufundate în vremuri de demult: de-a lungul timpului, utilizatorii Google Earth au descoperit pe imaginile din satelit o multitudine de lucruri inexplicabile.

Unele dintre ele au șanse minime de a fi dezlegate. Imaginile Google Earth provin din mai multe surse. În primul rând, sunt sateliții geostaționari, care fotografiază Pământul  din spațiu.

Apoi, există sateliții cu orbită joasă, care fac fotografii de mare rezoluție. Există, de asemenea, instantanee făcute din avion, din baloane sau cu ajutorul dronelor.

Aceste imagini sunt disponibile tuturor utilizatorilor Google Earth, care descoperă uneori lucruri uimitoare. Iată câteva dintre ele:

1. Lucruri inexplicabile – Structuri ciudate în Orientul Mijlociu

lucruri inexplicabile Google Earth - cercuri-ciudate

Simboluri enigmatice uriașe, care pot fi văzute doar din aer, au fost descoperite în Orientul Mijlociu. Aceste structuri sunt construite din piatră și majoritatea au forma unor roți.

Par să dateze de peste 8.500 de ani, ceea ce le face mai vechi decât celebrele linii de la Nazca (Peru). Unele dintre aceste simboluri, care se întind din Siria până în Arabia Saudită, par a fi aliniate cu linia răsăritului în timpul solstițiului de iarnă.

Simbolurile au forme diferite. Cea mai comună este un cerc cu raze, dar există și forme triunghiulare, dreptunghiulare sau pătrate. Unele dintre ele sunt grupate, iar altele mai izolate.

Logica după care au fost dispuse și motivul pentru care au fost create rămân un mister.

2. Lucruri inexplicabile – Insula fantomă

lucruri inexplicabile Google Earth - insula-sandy

În 2012, un grup de cercetători australieni a descoperit… inexistența unei insule de aproape 80 de kimometri pătrați în Pacificul de Sud. Insula Sandy apărea pe hărți în Nord-Estul Caledoniei.

În mod bizar, ea apărea, sub forma unui poligon negru, inclusiv în imaginile disponibile pe Google Earth. Dar oamenii de știință care au navigat spre insulă în 2012 au descoperit că ea nu există în realitate.

Unii cercetători au explicat că e posibil ca insula să fi fost trecută pe hărți din greșeală, timp de 100 de ani. Alții cred  că ar fi putut fi vorba de o „insulă” plutitoare de piatră ponce, care între timp s-a deplasat sau scufundat.

3. Lucruri inexplicabile – Bulinele de lângă vulcan

lucruri inexplicabile Google Earth - musuroaie

Sute de „buline”, vizibile din satelit, înconjoară conul de cenușă vulcanică din partea de Nord a Marelui Canion. Ciudatele formațiuni ar putea avea o explicație simplă: furnicile.

Se pare că deșertul din jurul Marelui Canion este habitatul furnicilor roșii secerătoare, care construiesc furnicare uriașe, cu diametrul de peste 1,2 metri (uneori, diametrul ajunge și la 10 metri).

„Aceste furnicare sunt de obicei înconjurate de pământ arid pe o rază de până la 10 metri”, susține fizicianul Amelia Carolina Sparavigna, specialist în analiza imaginilor din satelit.

Conform lui Sparavigna, aceste furnici s-ar face responsabile de ciudatul model cu buline care apare pe imaginile din satelit.

4. Cel mai mare nume, vizibil pe Google Earth

lucruri inexplicabile Google Earth - hamad

Șeicul Hamad bin Hamdan al Nahyan din Abu Dhabi și-a inscripționat numele pe nisipul insulei Futaisi,  pe care o deține.

Cu o înălțime de 800 de metri și o lățime de 3,2 kilometri, numele „HAMAD” a fost vizibil din spațiu până în 2013, când șeicul a ordonat ca inscripția să fie ștearsă. Motivul pentru care al Nahyan a luat această decizie rămâne necunoscut.

5. Lucruri inexplicabile – Structuri enigmatice în deșert

lucruri inexplicabile Google Earth - desertul-gobi

Vaste structuri misterioase au fost descoperite de sateliți în deșertul Gobi, din China. Imaginile disponibile pe Google Earth arată mai multe linii reflectorizante. Ele sunt lungi de peste 1,5 kilometri și se intersectează între ele.

Până acum, opinia experților este că aceste structuri nu sunt nicidecum rămășițele unei civilizații antice. Conform teoriilor, structurile ar  putea face dintr-o bază militară secretă chineză, folosită pentru programele spațiale și nucleare.

6. Reclamă la KFC

lucruri inexplicabile Google Earth - kfc

Având în vedere că mulți oameni navighează pe Google Earth în timpul liber, apariția reclamelor vizibile din spațiu era inevitabilă.

De exemplu, cel mai mare logo al Coca-Cola poate fi văzut pe un deal din Chile și este construit din 70.000 de doze goale. O imagine uriașă a Colonelului Sanders – logo-ul restaurantului KFC – poate fi văzută pe Google Earth în statul american Nevada, în apropierea Extraterestrial Highway.

7. Lucruri inexplicabile – Epava din Marea Roșie

lucruri inexplicabile Google Earth - epava

În 2003, S.S. Jassim, un cargobot bolivian, s-a scufundat Reciful Wingate, în apropiere de coasta Sudanului. Lungă de 81 de metri, aceasta este una dintre cele mai mari epave vizible pe Google Earth.

8. Lucruri inexplicabile – OZN în Australia?

lucruri inexplicabile Google Earth - piramida

În Australia, la coordonatele 30°30’38.44″S 115°22’56.03″E, în mijlocul câmpului, apare un triunghi straniu „punctat” de ceea ce par a fi niște lumini puternice.

Când a fost descoperit, în 2007, pasionații de OZN-uri au afirmat că triunghiul este în mod clar un OZN surprins în timp ce plana deasupra Pământului. Alți utilizatori Google Earth susțin că ar putea fi vorba de o antena unui parc eolian telecomandat, aflat în apropiere.

9. Lucruri inexplicabile – Pentagrama din Kazahstan

lucruri inexplicabile Google Earth - pentagrama

Pe malul râului Tobol, din Kazahstan, o pentagramă cu diametrul de 366 de metri și-a făcut apariția pe suprafața Pământului. Unii cred că este vorba despre rămășițele unei baze militare rusești.

Alții asociază simbolul misterios cu secta sataniștilor. Mai misterios este faptul că în zonă nu există nicio așezare umană. Cel mai apropiat oraș este Lisakovsk, situat la 20 km.

10. Lucruri inexplicabile – Cimitirul de avioane

lucruri inexplicabile Google Earth - cimitir avioane

Baza aeriană Davis Monthan, din Tucson, Arizona, este locul unde sunt depozitate avioanele armatei americane. Denumit „cimitirul”, acest parc de 1.000 de hectare nu poate fi vizitat de publicul larg.

Totuși, el poate fi văzut în imaginile de pe Google Earth, la coordonatele 32 08’59.96″ N, 110 50’09.03″W.


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu