Secretele ADN-ului: „Albă ca Zăpada” născută din părinți indieni

Pooja Ganatra, o tânără de 25 de ani, are părul roșcat, ochi de un albastru de topaz și pielea albă ca zăpada. Ar fi de înțeles, dacă ar fi vorba de o irlandeză sadea.

Însă această femeie născută și crescută în Mumbai provine dintr-o familie de indieni tipici. De aceea, aspectul ei ieșit din comun a fost mult timp considerat un defect din naștere.

Părinții lui Pooja nu ar putea să spună de unde își ia fata înfățișarea neobișnuită. De multe ori, faptul că nu arată ca localnicii a făcut-o pe tânără să se simtă ca un străin în propria-i țară.

Inițial, părinții au crezut că e bolnavă

Pooja Ganatra 01
Foto: Pooja Ganatra / Facebook

Indienii se uită lung la ea, fac fel de fel de comentarii și o roagă să facă fotografii împreună cu ei. Nici propriii părinți nu se simt prea confortabil cu înfățișarea ei.

În copilărie, Pooja a fost dusă la spital, fiindcă părinții ei credeau că suferă de o boală de piele.

„Atunci când m-am născut, familia mea nu mai văzuse altă persoană care să arate ca mine. Toți membrii familiei mele au pielea maronie, părul negru și ochii închiși la culoare, ca majoritatea indienilor”, spune tânăra.

După ce s-a născut, părinții ei s-au hotărât să nu mai aibă copii, crezând că Pooja va avea nevoie de tratament medical scump. În același timp, vecinii erau fascinați de ea și voiau să afle secretul aspectului său.

„Pistruii au început să-mi apară pe când aveam trei ani. Niciuna dintre rudele mele nu mai avusese așa ceva, așa că nu știau ce sunt pistruii.

La școală eram oaia neagră și ceilalți copii se purtau urât cu mine. Oamenii veneau la mine și mă întrebau: «Ce sunt punctele acelea de pe fața ta? De ce ai atâtea semne?»”, povestește Pooja.

Marginalizată la școală, o curiozitate pentru toți

Pooja Ganatra 04
Pooja, în copilărie. Foto: Pooja Ganatra / Facebook

Mai apoi, când a ajuns studentă, i s-a interzis să poarte bluze fără mâneci.

„Nu existau reguli împotriva îmbrăcămintei fără mânecă și fiecare fată se îmbrăca cum voia, însă nu și eu”, spune tânăra.

Pooja întâlnește oameni curioși la tot pasul. Mulți vor să se fotografieze cu ea, iar atunci când se urcă în taxiuri șoferii îi vorbesc în engleză, deoarece presupun că este străină.

Mai mult, atunci când vizitează muzee sau alte obiective turistice, i se cere să plătească taxa pentru străini.

„Cei de la poartă cred că sunt turistă, iar eu trebuie să le demonstrez că sunt indiancă”, mai spune tânăra.

Un test genetic ar putea explica fenomenul

Pooja Ganatra 03
Pooja, alături de părinții ei. Foto: Pooja Ganatra / Facebook

Tatăl ei, Rajesh, are 52 de ani. El are pielea închisă la culoare și arată ca un indian tipic. Mama ei, Hemaxi, are 47 de ani. Ea are pielea puțin mai deschisă decât media și are câțiva pistrui, însă nu pe față.

Motivul pentru care Pooja arată așa cum arată este un mister pentru ea și pentru familia ei. Dat fiind că India a fost colonizată și condusă de britanici timp de peste un secol, Pooja crede că este foarte probabil să aibă strămoși din Marea Britanie.

„Mi-ar plăcea să fac un test ADN într-o zi, ca să aflu mai multe despre strămoșii mei, fiindcă nu știu nimic despre ei. Habar n-am de ce arăt așa cum arăt, însă un test genetic ar explica multe.

Bunica mea a murit când mama era foarte tânără, așa că nu am întrebat-o despre strămoșii mei, însă sunt foarte curioasă”, spune tânăra.

Pe propriile picioare

Pooja Ganatra 02
Foto: Pooja Ganatra / Facebook

Deși a durat mult să se accepte așa cum este, Pooja se simte acum bine în pielea ei. După ce a fost adesea marginalizată în copilărie și adolescență și după ce a încercat diverse tratamente pentru a scăpa de pistrui, ea și-a dat seama că nu trebuie să se jeneze de propriul aspect.

„A durat o vreme până când am învățat să mă iubesc așa cum sunt. Acum, mă îmbrac în cele mai bune haine ale mele și le zâmbesc tuturor celor care se holbează la mine.”

„Nu îmi mai pasă dacă oamenii se uită lung la mine sau îmi judecă înfățișarea. Sunt mulțumită de aspectul meu și nu îi mai bag în seamă”, conchide Pooja, care are propria sa afacere în domeniul confecțiilor.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu