În orașul care pute a marijuana, primăria încearcă să adulmece sursa mirosului

Consiliul local al orașului Bessemer din Michigan, SUA, a votat pentru cheltuirea a aproape 3.400 de dolari pentru cumpărarea unui dispozitiv electronic care să „adulmece” plantele de marijuana și pentru instruirea ofițerilor de poliție care îl vor folosi.

Potrivit consilierilor, cea mai des întâlnită plângere a locuitorilor se referă la mirosul copleșitor creat plantele de marijuana. Statul Michigan a a legalizat consumul de marijuana în decembrie 2018, însă există restricții privitoare la numărul de plante pe care oamenii pot să le crească pe proprietățile lor, relatează Newsweek.

Nasal Ranger este un dispozitiv folosit la evaluarea intensității mirosurilor din aer. Foto: denverpost.com

„Orașul Bessemer pute. Mirosul de marijuana se simte peste tot. Unii oameni nu mai pot sta în curtea din spatele casei fiindcă mirosul care vine de la vecinii lor este prea puternic”, a spus Linda Nelson, consilier local.

Nasal Ranger este un olfactometru de teren apărut pe piață în 2012. Dispozitivul amestecă aerul exterior cu aerul filtrat dintr-un rezervor.

Utilizatorul manipulează cadranul de pe laterala dispozitivului pentru a evalua intensitatea mirosului pe care îl depistează. Poliția din Denver a început să folosească dispozitivul de localizare a plantelor de marijuana în 2013 și alte orașe au urmat în curând acest exemplu.

Oamenii legii din Michigan se luptă cu consecințele consumului de marijuana încă de când aceasta a fost legalizată.

O cultură de marijuana. Pe măsură ce se apropie de maturitate, plantele emană un miros specific tot mai puternic. Foto: Pinterest

În noiembrie 2019, Newsweek relata că poliția încă primea apeluri legate de fumul și mirosul de marijuana, însă nu aveau acoperirea legală ca să investigheze, în afara cazului în care ar fi existat suspiciunea că era vorba de consumatori minori.

Cultivarea marijuanei este legală în Michigan, însă legile locale prevăd că plantele nu trebuie să fie expuse la vedere și trebuie crescute în zone închise, special amenajate.

După numai câteva săptămâni de creștere, plantele de canabis încep să emane un miros puternic. Când încep să înflorească, mirosul devine chiar mai puternic.

Potrivit The New York Times, unele orașe din California vor să interzică creșterea canabisului tocmai din cauza deranjului olfactiv, deși cultivarea plantelor este legală în acest stat.

În Michigan, cei care posedă mai mult de 12 plante pot primi o amendă de 500 de dolari. Cei care dețin peste 24 de plante riscă până la 7 ani de închisoare și o amendă de 500.000 de dolari.


Alte știri interesante cu subiecte similare:

Ca să știi mai mult, citește „Puterea sub influența drogurilor”

Cartea urmărește relația dintre opt lideri mondiali și medicii care i-au îngrijit timp de ani de zile, ca niște „umbre” care le cunoșteau cele mai intime secrete. Vei afla ce le-au divulgat Adolf Hitler, Winston Churchill, Philippe Pétain, Francisco Franco, Benito Mussolini, John Fitzgerald Kennedy, Iosif Stalin şi Mao Zedong medicilor lor, ce boli au avut și cum au fost tratați. Cartea este o incursiune fascinantă în viața intimă a unor lideri care, din exterior, păreau invincibili.

„Puterea sub influența drogurilor” se găsește cu reducere pe eMag sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu