Împletitura, cartierul cu 31 de blocuri stivuite unul peste altul

În 2015, reprezentanții Festivalului Mondial de Arhitectură au atribuit distincția „Clădirea anului la nivel mondial” complexului Interlace (Împletitura) din Singapore, proiectat de firmele de arhitectură Office of Metropolitan Architecture (OMA) și Buro Ole Scheeren.

Conceput ca zonă rezidențială foarte întinsă amenajată pe un spațiu restrâns, în partea de sud a Singapore, cartierul a fost un proiect de anvergură, fiind finalizat în 2013.

Foto: Pinterest

Intenția arhitecților a fost să creeze o zonă rezidențială asociată în mod normal cu spațiile ample, dar să o dispună vertical.

Cele 31 de blocuri de apartamente sunt suprapuse în diagonală și dispuse în jurul a opt curți principale. Complexul are 170.000 de metri pătrați și iese în evidență față de celelalte clădiri din regiune (zgârie-nori, comune în orașele cu densitate mare a populației), asemănându-se cu jucăriile Jenga, blocuri stivuite neregulat unul peste altul.

Foto: Pinterest

Împletitura are 31 de blocuri cu aproximativ 1.000 de apartamente care au dimensiuni impresionante, de până la 580 de metri pătrați, cele mai mari fiind situate în partea de sus a fiecărui bloc.

Foto: Pinterest

Blocurile sunt stivuite câte patru unul peste altul, ajungând la un maximum 24 de etaje. Astfel, fiecare locatar se poate bucura de o vedere largă asupra zonelor înconjurătoare.

Împletitura. Video: Avinash Bhalla

Împletitura este dotată și cu săli de sport, terenuri de tenis, terenuri de baschet, locuri de joacă pentru copii, săli de karaoke și piscine.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu