13 imagini stranii din locuri care îți vor încânta privirea și imaginația

Unele fotografii te fac să te întrebi dacă nu cumva au fost făcute pe altă planetă, iar următoarele imagini nu fac excepție. Unele înfățișează fenomene meteorologice bizare. Altele, în schimb, au necesitat utilizarea unor tehnici fotografice speciale, necesare pentru a surprinde anumite detalii.

Iată, deci, un colaj de imagini interesante, care – sperăm – îți vor servi drept sursă de inspirație pentru viitoarele tale călătorii.

1

Templul Angkor Wat, Cambodgia

Fotografii stranii - Angkor Wat
Foto: Pietro Bevilacqua / 500px.com

Arborii au pus stăpânire de mult peste bătrânul templu. În acest peisaj ireal pare că rădăcinile masive s-au topit peste ruinele seculare ale unuia dintre cele mai misterioase temple de pe Pământ.

2

Opera vântului

Fotografii stranii - Tuf California
Foto: James Bau / National Geographic

Aceste formațiuni naturale din tuf nisipos, aflate în California, arată astfel datorită vânturilor puternice care le-au modelat de-a lungul timpului.

3

Vegetație luxuriantă

Fotografii stranii - Super-arbori
Foto: Victor Mazovsky / Flickr

„Super-arborii” artificiali dintr-un parc din Singapore adăpostesc nu mai puțin de 162.900 de plante. Aceste structuri masive fac parte dintr-un proiect grandios de arhitectură urbană modernă, unul dintre cele mai reușite din lume.

4

O construcție futuristă

Uimitorul pod acvatic din Magdeburg, Germania. Rolurile cu care ne-am obișnuit par inversate: cursul de apă trece peste șosele, dând naștere unui „tehno-peisaj” unic.

5

Lacul roșu

Fotografii stranii - Lacul Retba
Foto: National Geographic

Țărmul Lacului Retba, din Senegal. Aflat la aproximativ 30 kilometri nord-est de Dakar, capitala statului, Lacul Retba (adică, Lacul Roz) a primit acest nume datorită algelor Dunaliella salina, care dau apei culoarea specifică, în nuanțe roșiatice.

Aici apa este atât de sărată, încât în unele zone salinitatea atinge pragul de 40%.

6

Jocuri de lumină

Fotografii stranii - Lumina
Foto: golden_an / Reddit

În Norvegia, stâlpi de lumină par să cadă din ceruri. Stâlpii de lumină sunt un fenomen optic sub forma unor benzi verticale luminiscente, care par să se extindă deasupra sau sub o sursă de lumină.

Efectul este creat de cristalele de gheață microscopice, suspendate în atmosferă sau în nori, care reflectă lumina solară.

7

Râurile de foc

Un „izvor de lavă” curge în ocean de pe o insulă din Hawaii. Aici, într-una dintre cele mai active zone seismice de pe Terra, pământul este creat chiar în timp ce citești aceste rânduri.

8

Mișcări de trupe

Fotografii stranii - Oi
Foto: Sharemanchik / Pikabu

O turmă de oi traversează un lac înghețat din Tibet. Poate dura puțin până ce realizezi compoziția fotografiei: diagonala este formată dintr-un șir lung de oi, ale căror siluete proiectează umbrele prelungi, în frumoase nuanțe de albastru.

9

Un loc deosebit, ascuns în deșert

Fotografii stranii - White Pocket
Foto: Reuben Wu / Facebook

White Pockets, din SUA, este un loc foarte izolat, ascuns undeva pe întinderea deșertică de la granița statelor americane Arizona și Utah.

Întreaga zonă este acoperită de un strat calcaros cenușiu, uneori cu o grosime de doar câțiva centimetri, ceea ce face ca peisajul să pară acoperit cu glazură de zahăr.

10

Așa arată viitorul urban

Fotografii stranii - Dubai
Foto: Albert Dros Photography

Zgârie-norii din Dubai scânteiază în mii de culori diferite.

11

Furtună de nisip

Fotografii stranii - Creta
Foto: Dima Alimonov / Pikabu

Așa arată Insula Creta, din Grecia, în timpul unei furtuni de nisip saharian.

12

O mare de culori

Fotografii stranii - Yuncheng
Foto: Drak Han / Pikabu

Lacul Yuncheng, din China, are niște culori surprinzătoare, cauzate de prezența unei specii unice de alge.

13

Departe în univers

Fotografii stranii - Calea Lactee
Foto: spicedpumpkins / Reddit

Așa arată Calea Lactee, fotografiată cu expunere lungă.

Ca să știi mai mult, citește „100 de fotografii care au schimbat lumea”

O carte-album de colecție cu cele mai importante 100 de fotografii din istoria lumii și descrierea istoriei acestora. Momente mărețe din istorie imortalizate în 100 de fotografii! De la deschiderea mormântului faraonului Tutankhamon la primul zbor al fraților Wright, de la ciuperca atomică din Nagasaki la prima aterizare pe lună, cele 100 de fotografii marchează momentele cele mai importante din istoria omenirii. Acestea ne reamintesc nu numai că fotografia reține evenimentele majore din întreaga lume, dar și că este un mod de a aduce în atenția opiniei publice realitatea acestor evenimente. Această carte cu o realizare grafică de excepție ce include comentarii pentru fiecare imagine este pur și simplu de nelipsit din biblioteca ta.

„100 de fotografii care au schimbat lumea” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

2 comentarii la „13 imagini stranii din locuri care îți vor încânta privirea și imaginația”

Lasă un comentariu