Cum arătau în copilărie cei mai răi oameni din istorie

„Toți oamenii se nasc buni și devin capabili de lucruri abominabile doar din cauza influenței externe, a societății corupte și a proastei educații”, aceasta este teoria filosofului francez Jean-Jacques Rousseau.

Dacă ar fi să ne ghidăm după această teorie, am putea afirma că toți oamenii au fost buni în copilăria timpurie, indiferent de familia și mediul în care s-au născut.

Că suntem de acord sau nu cu ideea lui Rousseau, un lucru este sigur: toți copiii arată inocent, chiar și cei care, mai târziu, la maturitate, devin tirani de o cruzime inimaginabilă.

1

Adolf Hitler

adolf-hitler
Foto: Wikimedia

Probabil cel mai cunoscut dictator din lume, Adolf Hitler se face responsabil de moartea a milioane de oameni în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

2

Osama Bin Laden

osama-bin-laden
Foto. Twitter

Fondatorul Al-Qaeda, organizația teroristă care a revendicat atentatele din 11 septembrie 2001 de la turnurile gemene din New York, Osama bin Laden a fost unul dintre cei mai detestați oameni din anii 2000.

3

Benito Mussolini

benito-mussolini
Foto: Onedio

Politicianul italian Benito Mussolini, liderul Partidului Național Fascist, a fost prim-ministrul Italiei între 1922 și 1943. Regimul lui totalitar a făcut numeroase victime, nu doar în Italia, ci și în anumite țări din Africa și din Balcani.

4

Iosif Stalin

iosif-stalin-bun
Foto: Wikimedia

Iosif Stalin a fost liderul Uniunii Sovietice de la mijlocul anilor ’20 și până la moartea sa, în 1953. Stalin este responsabil de moartea a milioane de oameni, printre care peste 3 milioane în timpul genocidului ucrainean.

5

Kim Jong-Il

kim-jong-il
Foto: Pinterest

Cunoscutul lider și dictator din Coreea de Nord, aș cărui regim a durat între 1994 și 2001, Kim Jong-Il a fost responsabil de moartea, înfometarea și sărăcirea a sute de mii de nord-coreeni.

Drepturile omului au fost încălcate în mod constant în timpul dictaturii lui Kim Jong-Il.

6

Heinrich Himmler

heinrich-himmle
Foto: GPNews

Heinrich Himmler a fost unul dintre liderii Partidului Nazist din Germania. De asemenea, în calitate de comandant militar, Himmler a fost responsabil direct pentru Holocaust și șef peste celebrele lagăre de concentrare în care au murit milioane de oameni.

7

Vladimir Ilici Lenin

vladimir-ilici-lenin
Foto: Twitter

Revoluționarul comunist Vladimir Lenin a fost fondatorul Partidului Comunist rus, liderul revoluției bolșevice și „arhitectul” și primul lider al statului sovietic.

În timpul regimului său, drepturile omului au fost încălcate sistematic și milioane de oameni au murit din cauza foametei sau au fost eliminați.

8

Mao Zedong

mao-zedong
Foto: Wikimedia

Unul dintre cei mai răi dictatori ai tuturor timpurilor, Mao Zedong a fost liderul Partidului Comunist Chinez. Acțiunile politice ale lui Mao, din 1949 și până în 1976, au cauzat moartea a 50 de milioane de chinezi, după cele mai optimiste statistici.

9

Reinhard Heydich

Heydrich a fost un înalt demnitar nazist german, șef din 1939 al Oficiului Suprem al Securității Reichului, care reunea Gestapo, Serviciul de Securitate și Poliția Judiciară.

reinhard-heydrich
Foto: Baomoi

Tot în 1939, a condus acțiunea de exterminare a liderilor și intelectualilor polonezi din Varșovia, când naziștii germani au ucis aproximativ 20.000 de persoane. Din cauza crimelor pe care le-a provocat, Heydrich a fost poreclit „arhanghelul răului”.

10

Josef Mengele

Josef-mengele
Foto: Wikimedia

Cunoscut sub pseudonimul „Îngerul Morții”, medicul și ofițerul nazist Josef Mengele a inițiat și condus odioasele „selecții” ale evreilor deportați din Europa pentru exterminare în lagărele de la Auschwitz-Birkenau.

A efectuat experimente pe oameni cu totul ieșite din comun, mai ales pe cupluri de gemeni.


În continuare, te invităm la o cină cu dictatori celebri: Ce pofte aveau Hitler, Stalin și Ceaușescu. Apoi, află mai multe despre 5 lideri faimoși din istorie și bolile lor mai puțin cunoscute.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

3 comentarii la „Cum arătau în copilărie cei mai răi oameni din istorie”

Lasă un comentariu