VIDEO – Imagini de o frumusețe rară: Miracolele ascunse care ne înconjoară

Trăim într-o lume plină de frumuseți invizibile, atât de delicate și subtile încât sunt imperceptibile pentru ochiul uman. Există mișcări în jurul nostru care sunt atât de lente încât ochii nu le pot detecta, iar imaginile „time lapse” ne ajută să le descoperim și să ne lărgim perspectiva asupra vieții.

Putem vedea cum se nasc și mor organismele, cum vița de vie supraviețuiește străpungând pământul pentru a prinde razele soarelui. La scară mare, imaginile „time lapse” ne ajută să vedem cum se mișcă planeta pe care trăim.La cealaltă extremă sunt lucrurile care se mișcă prea repede pentru ca noi să le putem observa. Spre exemplu, atunci când vedem o libelulă, nu ne dăm seama că această mică insectă este unul dintre cei mai buni zburători din natură.

Libelulele pot face cele mai uimitoare acrobații aeriene, reușind să zboare deasupra unui punct fix, să coboare în picaj, să zboare cu spatele sau răsturnate și pot pivota la 360 de grade cu doar trei bătăi din aripi.

Toate aceste imagini uimitoare au fost capturate pe film de cineastul Louie Schwartzenberg, cu ajutorul camerelor de înaltă viteză, al încetinitoarelor și al microscoapelor și au fost incluse într-un film 3D impresionant.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Ne pare rău, dar nu există alte articole pe această temă.

Un comentariu la „VIDEO – Imagini de o frumusețe rară: Miracolele ascunse care ne înconjoară”

Lasă un comentariu