Iisus, viral pe TikTok. Momentul ciudat pe care nu credeai să-l prinzi în viața asta. Cu ce ne amenință „Creatorul”

Iisus, viral pe TikTok. Momentul ciudat pe care nu credeai să-l prinzi în viața asta. Cu ce ne amenință „Creatorul”

În lumea social media, chiar și personalitățile religioase își fac simțită prezența. Recent, un fenomen fascinant a apărut pe TikTok, cu apariția unui Iisus generat de inteligența artificială pe un profil numit Daily Believer.

Această reprezentare digitală a lui Iisus a devenit virală, acumulând peste nouă milioane de like-uri în 70 de videoclipuri. Iisus generat de inteligența artificială prezentat pe profilul Daily Believer seamănă cu imaginea lui Iisus din pictura „Chipul lui Hristos” din 1940, având părul lung, barbă și ochi albaștri.

În fiecare videoclip, acest Iisus generat de calculator le cere spectatorilor să împărtășească conținutul cu prietenii și familia și să comenteze: „Cred!”, ca o modalitate de a-și demonstra credința în Dumnezeu.

Este interesant faptul că reprezentarea digitală a lui Iisus emite, de asemenea, o amenințare de „condamnare” pentru cei care nu se conformează. Contul TikTok, cunoscut sub numele de Daily Believer, a câștigat o popularitate semnificativă, acumulând peste 813.000 de urmăritori și 9,2 milioane de like-uri.

Acesta a reușit să creeze o fuziune unică între evanghelismul digital și dinamica contemporană a rețelelor sociale. Videoclipurile promit noroc celor care se implică în ele, făcând apel la credința Evangheliei prosperității, potrivit căreia credința va fi răsplătită cu confortul lumii.

Unul dintre cele mai populare videoclipuri de pe profil, intitulat „Welcome Jesus Home” (Bun venit acasă), a obținut un număr impresionant de 22,2 milioane de vizualizări. Acest videoclip îi invită pe utilizatori să îl primească pe Iisus în viața lor, promițându-le protecție și o inimă curățată de dragostea Sa.

Cu toate acestea, el include și un avertisment, subliniind consecințele negării unei autorități superioare pentru cei care nu împărtășesc clipul. Apariția conținutului creștin ca o categorie populară pe TikTok evidențiază fuziunea dintre tehnologie și spiritualitate întâlnită pe platformă.

Utilizatorii au raportat experiențe transformatoare și mărturii personale după ce s-au implicat în conținut precum Iisus generat de AI. Aceste povești ilustrează impactul pe care conținutul religios digital îl poate avea asupra indivizilor care navighează pe calea lor spirituală în era social media.

În general, acest fenomen viral pe TikTok arată influența tot mai mare a social media în domeniul religiei și al spiritualității. Cu milioane de like-uri și adepți, Iisus generat de inteligența artificială a fascinat și a stârnit controverse, ridicând întrebări despre intersecția dintre tehnologie, credință și evanghelizare digitală.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu